אחוזי נכות מצטברים מהמוסד לביטוח לאומי עקב תאונות

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

25/07/2011 | 10:25 | מאת: אבידן מועלם

לאחרונה זומנתי לועדה רפואית עקב ארוע לב אשר הוכר כתאונת עבודה הועדה קבעה 25% נכות לצמיתות כמו כן בקשה הועדה חות דעת מרופא חרורג ורופא פסיכיאטר.נבדקתי ע"י רופא חרורג אשר קבע 10%נכות לשנה בנוסף לכך אני מוזמן לועדה רפואית אצל רופא בריאות הנפש ואינני יודע מה תהיינה המסקנות. מאחר וכיום יש לי 45% אחוזי נכות לצמיתות מתאונות עבודה קודמות אני מבקש לדעת 1. כיצד מחושבים אחוזי הנכות בגין הארוע לב? 2.האים מצרפים את האחוזים החדשים לאחוזים הישנים? 3.האים החישוב נעשה ללא קשר לתאונות הקודמות ולאחזי הנכות הקודמים?4.מהו החוק במידה והועדה הפסיכיאטרית תקבע אחוזי נכות זמניים ו/או לצמיתות ובסיכם יהיה לי מעל 100% נכות?האים יש מצב כי אפגע כלכלית עקב כך? אודה מאוד על תשובתכם וכן הזמן להודות בשם אבי על עזרתכם שבשמו אני כותב תודה רבה

מועלם שלום רב, אני מנחשת מהכתוב שמדובר במספר תאונות עבודה שונות. ואלו אחוזי הנכות יקבעו בגין כל תאונה בנפרד ולא יחוברו יחד. אחוזי הנכות על הלב ניתנים על פי ממצאים אובייקטיבים קרדיאלים של חומרת הפגיעה.לא ניתן לקבל קצבאות מנפגעי עבודה שיהיו גבוהות מ 75% מהשכר הקובע גם אם יקבעו 100% נכות.ניתן לבקש לאחד את כל האחוזים מתאונות שונות בהליך נפרד ובקרטריונים ספציפיים שאותן איני יכולה לבדוק מאינפורמציה זו. כל טוב!

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות