CT / MRI

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

25/04/2011 | 15:03 | מאת: שקד

שלום רב, הנני אישה בת 42. לפני כשבע שנים גילו אצלי גידול שפיר על בלוטת יותר המח (מיקרואדנומה). הגילוי נעשה בעקבות בדיקת CT שעברתי. מאז עשיתי 2 בדיקות CT נוספות למעקב אחר הגידול, שהאחרונה שבהו התקיימה לפני כחמש שנים. האנדוקרינולוגית שלי לא מוכנה לתת לי הפנייה לבדיקת MRI למעקב אחר הגידול אלא רק הפנייה לבדיקת CT. הסיבה הרשמית שהיא מציגה בפניי היא שבפעם הראשונה עשיתי בדיקת CT ולא ניתן יהיה להשוות את תוצאות הבדיקות במידה שאעשה בדיקת MRI, אך אני יודעת שהסיבה האמיתית לסירוב שלה היא שבדיקת ה - MRI יקרה יותר לקופת החולים. האם אני יכולה להתעקש על בדיקת MRI שידוע שהיא מהימנה ומדוייקת יותר כשמדובר ברקמות רכות (כמו בבלוטת יותרת המח), מה גם שהיא אינה כרוכה בקרינה (בעיקר לאור העובדה שכבר עברתי 3 בדיקות CT ונחשפתי לקרינה רבה)? כיצד אוכל לעשות זאת? האם ישנם חוקים שעומדים לצידי בנושא זה? תודה מראש על התשובות שקד

שקד שלום, הפורום אינו עוסק בזכויות מול קופות החולים. אני ממליצה לך לפנות לפורום המתאים. מאחלת לך בריאות שלמה ובהצלחה.

23/01/2013 | 22:43 | מאת: אביבה

שלום רב. אני בת 48בקירוב. לפני כ3שנים התגלה כי בראשי גידול של 4ממ -מיקרואדנומה . מאז אני מטופלת תרופתית . אני סובלת מאוד מכאבי ראש וקושי בשינה . אני שוכחת המון ומתקשה לתפקד גם על רקע נפשי . אני חרדה מאוד שכן אני אם חד הורית לילדיי היתומים והעניין מקשה על תיפקודי ומוסיף לחץ ראש נוראי. אני מתעייפת מאוד ,חסרת ריכוז וסבלנות . אני סובלת מלחץ דם נמוך. לפני כחצי שנה ארעו לי 3 מקרים של איבוד ראיה רגעי תוך כדי נהיגה ופעם בבית. אני מורה במקצועי ומבקשת לבדוק מהן זכויותיי הרפואיות ???אשמח. תודה

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות