אבא עוזב

דיון מתוך פורום  משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי

01/05/2011 | 03:38 | מאת: איריס

אני אם חד הורית ולי שתי בנות בות 6 ו- 7 , בנותיי רגילות לראות את אביהן כל יום ועכשיו הוא עוזב ל- 7 חודשים לפחות, איך מסבירים לבות שאביהן עוזב, עד כמה צריך להיות "אמיתיים" עם הבנות?

שלום איריס, שאלת "האמת" למול הבנות היא בהתאם לגילן ןיכולתן להכיל. אני חושבת שבכל גיל חשוב לא להמציא סיפורים אלא לספר "סיפור" שהוא נכון ואמיתי אך...מותאם לגיל. כך שאפשר להמשיך ולבנות אח"כ את הסיפור- שוב בהתאם להתפתחות. מעבר לכך, נשמע שחשוב לא רק מה לומר אלא איך להתייחס ולהכיל את רגשותיהן למול הפרידה מאביהן. אין ספק שלא קל לפגוש אבא כל יום ואז לחוות פרידה לא קצרה. ליאת.

מנהל פורום משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי