ילדה בת 2.5 שאומרת כל הזמן די!!

דיון מתוך פורום  משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי

26/04/2011 | 12:51 | מאת: נויה

1. אני אם יחידנית לילדה בת 2.5. במפגש עם זרים, המילה הראשונה שהבת שלי אומרת זה "די", לפעמים היא גם מוסיפה "מעצבנת" שזה בכלל כיף. מה עושים עם זה??את ה "די" הזה היא אורמת גם לי לעיתים קרובות, או בכלל למישהו קרוב מהמשפחה שאומר משהו או עושה משהו שלא מתאים לה. איך מגיבים לזה? 2. אני מאד קרובה להורים שלי ואני נוסעת אליהם כל שבועיים לסופ"ש, אמא שלי מגיעה אליי לעזור לפחות פעם בשבוע. קורה משהו מאד מבאס בעיקר כשאני נוסעת אליהם אבל גם כשאמא שלי אצלי. הבת שלי לחלוטין לא "סופרת" אותי. מתעלמת ממני, לא רוצה שום קרבה אליי, הודפת אותי כשאני מנסה להתקרב, וכאמור אומרת הרבה הרבה די. אז אוקיי, היא מאד מאד מאד קשורה לאמא שלי, אבל האם זה מה שקורה בדינמיקה הזו? אגב, כשאנחנו חוזרת למרכז אחרי הסופ"ש, הכל חוזר לקדמותו. שאלתי - האם זה הגיוני? תקין? (לא מתה על המילה הזו, אבל לא מוצאת מילה אחרת...) ובעיקר, האם לקבל את זה? איך לעזאזל להגיב לזה?? תודה רבה!!

שלום נויה, בתחושתי התנהגותה של בתך לא בהכרח קשור ליחידנות אלא לגילה. ממליצה לך לשאול שאלה זו בפורום פסיכולוגיה קלינית של הילד ולקבל תשובה מפורטת יותר. בכל אופן לא נשמע לי כלא "תקין" אלא בעיקר משהו שמבטא דברים שהיא מרגישה והשאלה היא יותר איך להתייחס לזה. ליאת.

מנהל פורום משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי