אבא במרחאות

דיון מתוך פורום  משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי

22/04/2011 | 14:53 | מאת: מירב

אני ובעלי בתהליכי גירושין במשך 4 שנים הוא מסרב לתת גט. יש לנו שלושה ילדים קטנים שמתגוררים איתי. בהתחלה שעזבתי הוא היה לוקח את הילדים אחת לשבוע בערך אך לאחר שנה בערך הוא התחיל לקחת את הילדים אחת לחודש ואז לאט לאט הביקורים הפסיקו.יש הסדרי ראייה אך הוא לא עמד בהם אפילו פעם אחת.בשנה האחרונה הוא לקח אותם רק פעם אחת וכמעט אף לא טלפון אחד. עכשיו הוא אמר שהוא רוצה לקחת אותם לחג שני אחרי ששנה כמעט לא ראה אותם ולא שאל עליהם וכל האחריות היתה שלי. שאלתי היא הרבה אנשים אומרים לי לא לתת את הילדים כדי לא לבלבל אותם ורציתי לדעת האם זה נכון וכדאי להרחיק אותו. ברצוני לציין שאביהם היה בכלא במשך כמה חודשים על עבירה שלא ידועה לי ובגלל זה אולי גם לא היה בקשר.למרות שאם ההורים שלו הוא בקשר ולפי מה שהבנתי ממנו הוא היה אצלם בחג הראשון. אודה על תשובתך

שלום מירב, מבינה את התלבטותך הקשה. קשה לומר פה מהי התשובה לאור הרבה פרטים שחסרים. קודם כל נשאלת השאלה, האם את מרגישה בטוח שהילדים יהיו אצל אביהם לאור שהותו בכלא? לא ברור על איזו עבירה היה ומה קרה. הייתי כן מבררת זאת קודם, במקומך, וחשוב שתסמכי על האינטואיציות האמהיות שלך בנקודה זו. במידה ועניין הבטחון של הילדים הוא לא הנושא אלא שאלת הקשר עם האב, ניתוקו וכעת- חידושו, גם כאן, נראה לי שחשוב לדעת יותר. כי יתכן שהוא לא היה איתם בקשר לאור השהות בכלא (רק השערה, כי אני לא יודעת) ועכשיו הוא מעוניין בחידוש הקשר- ואז זו הזדמנות לחידושו. בעיקר בולטת לי העובדה שאין לך ולו שום קשר- גם לא על רקע גידול הילדים מה שבהחלט מקשה על ניהול יחסים סבירים בנוגע למה שקשור אליהם. בשורה התחתונה- תפעלי על סמך האינטואציות האמהיות שלך במקרה זה ולא נגדן. ליאת.

מנהל פורום משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי