מתחמק

דיון מתוך פורום  משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי

10/04/2011 | 23:54 | מאת: גילי

שלום אני בתהליך גירושים אני ובעלי לא מדברים כשלושה חודשים יש לנו ילדה משותפת בת 12 שנים מאז הוא לא משלם ואני לא מערבת את הילדה למרות שהיתה פסיקה בית משפט מתעלם מהתשלום ואני מאוד פגועה הוא ממש פוגע בנו מבחינת ככלית והוא לא מבין את הקושי הוא רוצה שאלך לביטוח ואני לא מוכנה מפני שהוא עובד ומתחמק וכן משקר בבית המשפט מצבי הכלכלי מאוד לא טוב ורציתי לדעת עם אני צריכה לערב את הילדה במצב הנוחכי כי הרבה דברים אנני יכולה לקנות לה והוא פשוט מתנער מאחריות למרות שהוא לוקח אותה כל שבת שניה העם אני צריכה לשבת ולהסביר לה שהוא לא משלם מזונות או לחכות בסבלנות עד שהדברים יסתדרו כי היא מאוד קשורה אליו ואני לא יודעת איך היא תקבל את הדבר הזה תודה רבה

שלום גילי, המצב נשמע מורכב ולא פשוט. ברגע שתשתפי את הילדה היא תהפוך בעל כורחה ל"צד" בתוך מאבק שהוא בינך ובין הגרוש. מה שיכול להיות נטל על כתפיה. כמובן שגם הקשר (החשוב) עם אביה יכול להפגע. אני מבינה את הקושי לא לדבר על המצב לאורך זמן לאור העובדה שעובדת אי תשלום המזונות משפיע על חייך וגם על חייה ובהחלט יכול להיווצר מצב שהנושא יעלה בין אם תזמי זאת ,בין אם לא, אבל לפני שאת מגיעה למקום כזה היינראה לי שחשוב לעשות הכל כדי לנסות ולפתור את הקונפליקט למול הגרוש ולא להשאיר את המצב כפי הוא- למולו. תזכרי שהכי חשוב לך כעת זו בריאותה הנפשית של בתך, ושלמען בריאות זו כדאי באמת לעשות כל מאמץ, כולל להציע לו תהליך של גישור, יעוץ וכו'. בזמן הזה בהחלט אפשר לומר לילדה שיש לך כעת פחות אפשרויות כלכליות אך נראה לי שבמקום לפרט לה מדוע- את המאמץ כדאי להשקיע בשיפור הקשר עם הגרוש. הרי הורים משותפים תמיד תהיו... ליאת.

11/04/2011 | 22:38 | מאת: גילי

תודה רבה לך אני מנסה וינסה לעשות את כל המאמצים לעשות את מה שעצת לי למרות שמאוד קשה לי ואני לא מפרטת לה בהרחבה על הנעשה מה קורה במקרה ובעלי יעלה את הנושא איתה אני לא רוצה שהיא תחשוב שאני זאת שלא בסדר כי בסך הכל אני לא מונעת ממנה ללכת אליו הוא מתקשר אליה ולוקח אותה וקונה לה ומפנק וקונה מה שאני כרגע לא יכולה לעשות אבל אני מסבירה לה שכרגע אני לא יכולה לקנות ומקווה מאוד למצוא דרך שאוכל לנהל איתו שיחה או דרך אחרת בלי לערב את הילדה ואם בכל זאת הצדרך להעביר לה את המסר איך העשה זאת תודה

מנהל פורום משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי