מה הכי נכון לידיי להשאר בגן או לחזור הביתה?

דיון מתוך פורום  משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי

04/04/2011 | 03:43 | מאת: תמי

ליאת שלום רב, אני אם חד הורית לתאומים בני ארבעה חודשים, כחודש לאחר לידתי סיכמתי עם מעבידיי שאחזור לעבוד בראשון באפריל ואף וידאתי זאת כשבועיים לפני חזרתי לעבודה, כמו כן במקביל התחלתי להרגיל את ילדיי לגן בהדרגה, עד ליום מלא משבע בבוקר ועד ארבע. כשפניתי שוב למנהל של מקום העבודה הוא התחיל להגיד שלא מתאים לו שאני יעבוד, שאלתי למה אמר מכיוון שאת אמא זה לא מתאים לעבודה, קשה להאמין אבל זה אמיתי, בכל אופן אני כרגע בלי עבודה ובסוף החודש עליי לשלם לגן כ שלושת אלפים וחמש מאות ש"ח מבלי משכורת, שאלתי האם אפגע בילדיי עם הוציא אותם מהגן עד שהתרגלו? אשמח מאוד ליעוץ. כמו כן מצבי הנפשי מאוד ירוד כרגע מהמצב, גם את זה צריך לקחת בחשבון תודה

שלום תמי, קודם כל נשמע באמת מצב לא פשוט עם הרבה התמודדויות ועומס רגשי. מקווה שאת יודעת שמדובר בפעולה לא חוקית מצד המנהל. אסור לפטר אישה בהריון ואחרי לידה. לגבי הילדים, לא תפגעי בהם אם תוציאי אותם כרגע, ילדים בגיל הזה רק ירויחו עוד מנוכחות אמא לידם. הייתי מסתכלת על זה מכיוון קצת אחר, השאלה הא האם תוכלי לחפש עבודה אחרת כאשר את כל היום עם הילדים? אולי אפשרי להשאיר אותם בגן אבל חצי יום? זה פתרון ביניים. ליאת.

06/04/2011 | 23:26 | מאת: תמי

תודה ליאת, בנתיים ילדיי אמרו את דברם חלו והייתי צריכה להשאר איתם בבית. כן אני יודעת שיש פה עברה גסה על החוק, אני מקווה שדברים הסתדרו ללא תביעה. יישר כוח לכולנו

מנהל פורום משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי