בעית גבולות ועוד

דיון מתוך פורום  משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי

17/03/2011 | 19:58 | מאת: גאיה

בתי בת 6.4 בכתה א. היא קטנטונת, גם בגיל יחסית לילדי הכיתה וגם בגודל. לאחרונה כל הזמן יש לה עימותים. עם כולם. המורה מדווחת שהיא עולה על השולחנות ומסרבת לרדת, זורקת את חפצי הילדים כשהם מעצבנים אותה לטענתה, לא מצליחה להסתדר עם אף ילד וכל אחד שיושב לידה מבקש לעבור מקום, כי היא כל הזמן רבה ומתווכחת והמורה לא מצליחה לנהל שיעור. כשאני שואלת אותה איך היא מתנהגת בבי"ס היא בכלל לא מדווחת על המעשים האלו , וגם כשהיא מבינה שאני יודעת עליהם היא לא מתרגשת בכלל. יש לציין שכשהיא מבקשת לעבור מקום בכתה, המורה לא נענית לבקשה מהר , אבל כן מקשיבה לבקשות של ילדים אחרים. בנוסף , המורה מדווחת שהיא ממעטת לשחק עם חברות, כי הן לא רוצות לשתף אותה. כאילו יש סוג של חרם עליה. היא באמת כמעט לא מוזמנת, ומצליחה גם לעצבן ולהתעצבן על אלו שמוזמנים אליה. אני ממש חסרת אונים. התופעה הזו צצה ממש לאחרונה. עד אז היא היתה ילדת בי"ס למופת, חברותית ואהובה מאוד. לא ברור לי מאיפה חל השינוי ומה גרם לו פתאום. כשאני מנסה לברר את הסיבות היא עונה שהיא מתגעגעת אלי, אבל ברור שזה תירוץ קלוש. אשמח לקבל הכוונה, היועצת של ביה"ס לא מצאה זמן עדיין לטפל בבעיה והמורה לחלוטין תייגה אותה.

שלום גאיה, האם שאלת את השאלה בפורום זה כי את חד הורית או יחידנית? יש לזה משמעות... אם אינך- ממליצה לשאול את השאלה בפורום פסיכולוגיה קלינית של הילד באתר זה. בכל אופן בכללי- נראה שבתך מביעה איזושהי מצוקה. האם קרה משהו לאחרונה בבית? אם לא בבית, אולי אכן קשיים בבית ספר- תבקשי שיחה עם יועצת בית ספר.תסבירי שחשוב לך שזה יהיה בהקדם. ליאת.

מנהל פורום משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי