איפה אבא?

דיון מתוך פורום  משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי

08/03/2011 | 23:32 | מאת: נורית

שלום, אני אם חד הורית לילד בן 4 מתרומת זרע. לאחרונה שוב שאל על אביו. מה לענות ? תודה

שלום נורית, כדאי לענות ע"פ מה שמרגיש לך שהילד יכול להבין כעת- בהתאם לגילו. לדעתי, תורם זרע איננו אבא, ולכן לא כדאי להשתמש במונח אבא לגביו. עדיף לומר שאין אבא (כשיגדל יבין את ההבדל בין אבא ביולוגי שהוא התורם לבין אבא פסיכולוגי- מה שאין לו). יחד עם זאת כדאי להתחיל בסיפור על מה ש"יש" ורק אח"כ לעבור לאין. להסביר שאמא רצתה מאד להעניק אהבה למישהו ולכן היא הלכה לרופא וביקשה שיתן לה זרע (כן, כמו של צמח...) שממנו גדל ילד בבטן של אמא. אפשר לומר גם שאמא מאד שמחה שהגיע הילד ואפילו לספר על סוגי משפחות שונות הן בקרב בני אדם והן בקרב החיות. כך שהילד יראה שאצלכם יש אמא וילד אך זו לא משפחה חסרה אלא סוג משפחה מסויים. אחרי כל זה- להסביר שבמשפחה שלכם אין אבא. הכי פשוט, הכי מובן, הכי לא מסבך את הילד בעתיד עם משאלות וציפיות לא ממומשות ועם תחושה שיש אבא אך הוא אולי נטש/לא בא ועוד. ליאת.

מנהל פורום משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי