אני נורא חסרת סבלנות

דיון מתוך פורום  משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי

17/02/2011 | 14:42 | מאת: ורד

אני אם חד הורית. אם ל-5 ילדים שלושה בגירים ושניים צעירים. עובדת במשרה מלאה במקום מאוד תובעני וקר האקס שלי חי בחו"ל ואני מנהלת את כל העולם לבד. לאחרונה עבר לגור איתי גם בן זוגי אבל עדיין אני זו שדואגת להכל - לקניות, לכביסה, לארוחות, לגיהוץ ולמה לא..אני מאוד לא רגועה ואין לי סבלנות. גם בעבודה אין לי סבלנות כשמתחילים לחפור לי בראש וגם בבית אין לי סבלנות לשמוע את כל הסיפורים של בני ואני תמיד קוטעת אותו באמצע. הרבה פעמים יש לי גם דמעות בעיניים כי הייתי רוצה לחזור להיות אותו אדם רגוע ושלו ואני פשוט לא יודעת איך. אודה לכל עיצה ...קשה לי!!!!

שלום ורד, לגדל 5 ילדים לבד זו משימה של "סופר וומן" ! ומכיוון שאינך סופר וומן זה הכי טבעי שאת מרגישה שזה קשה, שזה גורם לך לחוסר סבלנות, בכי ועוד. השאלה שעלתה לי כשקראתי את מה שכתבת זה מדוע למרות שבן זוגך גר עימך את לא מרגישה עזרה ממנו? האם כי הוא לא יכול/רוצה? האם כי את מתקשה להעזר? חשוב שתעני על שאלות אלו לעצמך כי חושבת שזה חלק מזוגיות...תמיכה. מעבר לכך, האם אפשרי לך אפילו תמורת עזרה בתשלום לקחת לעצמך מדי פעם פרקי זמן קצרים של "חופש" מהכל? למשל שעתיים בשבוע...שעה. משהו שיאוורר אותך ויחזיר ולו במעט את האנרגיות. חלק מהמשימה הקשה של להיות חד הורית, בודאי לחמישה זה גם לשמור על עצמך למרות שזהו המקום שהכי קל לוותר בו כי תמיד כל יתר הדברים נדמים כ"בוערים" יותר. בכל אופן, את גם מומזנת לשתף פה...כחלק מההתמודדות. ליאת.

מנהל פורום משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי