ילדה בת 8 לאם חד הורים

דיון מתוך פורום  משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי

28/01/2011 | 18:15 | מאת: אייל

שלום, חברה שלי היא מאומצת ובת לאם חד הורית, יש לה אחות בת כ-8 והיחסים ביני לבין האחות מצויינים, אני גם יודע שהאם מאוד אוהבת את זה שאני בקשר עם האחות ומשחק איתה לפעמים ומעביר איתה קצת את הזמן כדי לתת לה קצת דמות גברית. עכשיו העניין הוא כזה, לא פעם כשאני משחק איתה היא קוראת לי אבא. חשוב לציין שאני בן 18. אין לי ממש בעיה עם זה אבל אני לא יודע בדיוק איך להגיב לזה או מה לומר לה והיא ילדה חכמה והיא יודעת כמובן שאני לא אבא שלה אבל אני לא יודע בדיוק מה המניעים שלה לומר זאת. אשמח תשובה מה לעשות, תודה.

שלום אייל, קודם כל אני רוצה לציין את רגישותך ותבונתך בכך שאתה שואל את עצמך שאלות שכאלו בקשר לאחותה של חברתך. הדמות הגברית שאתה מציין שאתה מהווה בשביל הילדה חשובה לה כנראה והיא בגיל שבו היא גם כבר מבינה את משמעות המילה אבא. אני מניחה שהילדה יודעת שאינה בתך אך ילדים בגיל זה בהחלט יכולים "לאמץ" דמויות בסביבתם הקרובה. נראה לי שהכי נכון זה להתייעץ עם אמה של חברתך, לשתף אותה בתחושות שלך ולשמוע ממנה מה הייתה רוצה שתאמר לילדה כאשר היא קוראת לך "אבא". ליאת.

מנהל פורום משפחות חד הוריות - תמיכה וייעוץ רגשי