אורתופסקיה- כן או לא?

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

27/11/2012 | 22:11 | מאת: ירון

ד"ר בנימין שלום, אני בן 28, לפני 4 שנים נחבלתי בבברך ימין במהלך כדורגל, הברך התנפחה למשך שלש שבועות והאבחנה המשוערת על סמך מיפוי עצמות בלבד הייתה שיש לי קרע במינסקוס. לא עשיתי ניתוח וכיום לאחר 4 שנים ישנם כאבים נסבלים בברך ובעיקר השפעה על גב וכאבי גב שזה מה שמפריע לי יותר. כיום, הופניתי לבדיקת MRI ברך ימין והנה הממצאים החריגים: אות חריג בגוף ה-LM המגיע קרוב מאוד למשטח הפרקי וחשוד לקרע( חתך 26סדרה 5, חתך 15, סדרה 3). מדיאלית לגוף המניסקוס ובסמוך לאספקט הצדדי של הרצועת ה-ACL באזור אחיזתה הטיביאלית מודגם גופיף היפואינטנסי מנותק בקוטר 7 מ"מ בציר הסגיטאלי(חתך 19 סדרה 5) ובקוטר 5 מ"מ במישור הקורונלי (חתך 16 סדרה 3), ייתכן שבב מניסקיאלי מנותק למרות שלא אותר פגם במניסקוס הלטרלי המסביר את מקורו. ללא עדות לקרע ב-MM. המנגנון המיישר מודגם תקין. סדק לכל עובי סחוס הפיקה בפסאט הלטרלי ברוחב עד 0.2 מ"מ ללא בצקת לשדית בצמוד. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית, ללא עדות ליצירת ציסטה. ממה שאני מבין(וזה לא הרבה...) יש חשד לקרע בגוף LM ויש עוד גופיף מניסקיאלי שמסתובב לו בברך בין הציר הסגיטלי לבין המישור הקורנלי. יש לציין שהבדיקה הגופנית שלי די טובה חוץ מאשר פיקה עם מעט רגישות בעת ההסטה. הברך מתחממת לאחר פעילות גופנית של ריצה לדוגמא, ואני שם קרח. השאלות: 1)בניתוח עצמו מוציאים את הגופיף ומה עושים בנוסף? האם האות החריג במניסקוס הלטרלי הוא לא מספיק בשביל לקבוע שאכן קיים קרע? האם הגופיף הוא לא כתוצאה מהקרע בLM. 2) האם בגודל של האות החריג הנ"ל מנסרים חלק מהמניסקוס או שעושים פעולת השלמה כלשהי? 3)האם הכאבים המועטים בברך ייפסקו? בהנחה שהכאבים בגב מושפעים מהברך, האם הכאבים בגב ייפסקו? במילים אחרות, האם ההליכה נעשית יציבה יותר אחרי ההליך הניתוחי? העמידה שלי לא יציבה לחלוטין אולי בגלל שאין יישור של 180 מעלות למרות שעל פניו נראה כי קיים יישור מלא. 4) מהם החסרונות של הליך זה? האם בעוד עשרים שנה ישנם עדויות לתופעות לוואי כמו שחיקת סחוס וחוסר במניסקוס? 5)האם הסדק לכל עובי סחוס הפיקה בפאסט הלטרלי הוא פונקציה של הזמן הממושך שלא טיפלתי בקרע? או שאולי הוא נובע מהגופיף? זהו, טיפה הארכתי אבל זה מכיוון שאני טיפה מבולבל ולחוץ בזמן אשמח לתשובה מהירה ובתודה מראש, ירון

שלום רב אבחנה תכנון ניתוחי נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה , בדיקה פיסיקלית חשובה אם בכלל יש מקום להתערבות. תכנון הניתוח נעשה לאחר עיון בבדיקות ההדמיה ובהתאם לממצאים בניתוח בדרך כלל נעשה כריתה חלקית של המניסקוס ושיוף אזור הפגם בסחוס , לאורך השנים פגיעות בברך כולל פגיעות במניסקוס יכולות לגרום אבל לא חיבות לשחיקה מואצת של הברך . בנוגע לכאבי גב אין לדעת בלא בדיקה . בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים