קרע רדיאלי בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

04/11/2012 | 17:40 | מאת: סוניה

שלום רב, אני סובלת מכאבי בירכיים עוברים וחוזרים וממוגבלות בתנועה מספר שנים.(לפני כ-8 שנים נפלתי על הבירכיים עם כאבים חזקים יותר בברך שמאל-האם קשור) אבל החמירו בחצי שנה האחרונה הכאבים בלתי נסבלים טופלתי בכמה סידרות של ארקוקסיה במינונים משתנים עם הקלה קלה בכאב אבל לאחר סיום התרופות הכאבים שוב חזרו. בברך שמאל- בוצעה הזרקה של ארטריז שיצר הקלה קלה בכאב. בברך ימין- הוזרק קורטיזון ללא שיפור או הקלה בכאב, מאז יש נפיחות בברך ובחלק העליון של הקרסול הכאב חד מאוד כמעין מתיחה או משיכה נעשתי מוגלבת מאוד בתנועה לא יכולה לעלות ולרדת במדרגות, לצאת מהרכב ולאחר ישיבה ממושכת לא יכולה לעמוד צריכה לאחזו במשהו ע"מ לעמוד. הולכת בצליעה ובקושי רב. התחלתי פיזותרפיה לפני יומיים. בבדיקת MRI: בברך שמאל-יש קרע רדיאליבקרן האחורית של המיניסקוס המדיאל,הרצועות הצולבות והצידיות רציפות ללא קרע אין בצקת מח עצם.אין קווי שבר או הרס עצם. יש מוקד קטן של שקע ואי סדירות בסחוס בקונדיל הפמורלי המדיאלי. הגידים רציפים ללא קרע. בסיכום: קרע רדיאלי קטן ב-MM מוקד סחוסי גרמי בקדמת ה-MFE ברך ימין: נוזל תוך מפרקי בנפח מעט מוגבר. יש עיוות קל של המניסקוס המדיאלי שמגיע חמשטח המפרקי התחתון-קרע רדיאלי קטן. הרצועות הצולבות והצידיות רציפות ללא קרע. יש מעט בצקת מח עצם קלה בטיביאה המקורבת המדיאלית. אין בצקת מח עצם. אין קווי שבר או הרס עצם. הסחוס המפרקי בעובי ובעוצמת אות תקינים. הגידים רציפים ללא קרע. לסיכום: קרע של ה-MM האחורי. הומלץ ע"י האורטופד - פיזותרפיה,ניתוח ארתוסקופיה, ונעלי אפוס תרפיה. אשמח לקבל תגובתך במהירות ושתעזור לי לדעת מה הטיפול הנכו?

שלום רב החלטות לגבי טיפולים מסוימים(שמרני או אחר) הם על פי הממצאים בבדיקה הפיסיקלית עיון בבדיקות ההדמיה ולאחר קבלת היסטוריה רפואית מלאה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים