מיפוי עצם כל גופי כולל ספקט ברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

26/10/2012 | 15:42 | מאת: אליהו

שלום רב בעקבות כאבי ברכיים בוצעה הבדיקה הנדונה. ברצוני לקבל הסבר בנוגע לתוצאות הבדיקה. "קיימת קליטה מוגברת במדור פטלו פמורלי דו"צ, בטוברקול הגדול בהומרוס מימין ואי סדירות קלה בקליטה בע"ש. בתודה אליהו

שלום רב תשובת מיפוי אינה יכולה להעיד על אבחנה כלשהי ויש לשפוט אותה ביחס להיסטוריה רפואית בדיקה פיסיקלית וצילומי הדמיה כגון צילומי רנטגן מיפוי עצמות –קיימים סוגים רבים של מיפוי עצמות, מיפוי עצמות המבוצע בדרך כלל הינו מיפוי עצמות בעזרת טכנטיום. זוהי בדיקה לא ספציפית , המראה מקומות שבהם החומר מצטבר, על סמך הקליטות ניתן לשער שמדובר בקליטות על רקע שחיקת סחוס, טראומה וכולי, אך כאמור אין הבדיקה בדיקה ספציפית מיפוי עצמות בשילוב עם CT הינו מיפוי עצמות SPECT , מיפוי יותר ספציפי לפגיעות סביב הברך בתשובתך ניתן לראות קליטה בברך(מדור פטלו פמורלי)\ זורע ימין ועמוד שדרה , אלו ממצאים לא ספציפיים אשר צריכים להיות מפוענחים בהקשר לבדיקה פיסיקלית, והיסטוריה רפואית בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים