ריויזיה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

08/09/2012 | 08:06 | מאת: חיים

עקב זיהום קשה אחרי הניתוח קיבלתי אנטיביוטיקה במשך חודש וזה לא עזר נאמר לי שצריך להוציא את המשתל (מפרק ירך) ולבצע ריויזיה בשני שלבים קודם מוציאים את המשתל ולאחר מכן נותנים אנטיביוטיקה במשך 3 חודשים ורק לאחר מכן מבצעים השתלת מפרק ירך חדשה רציתי לדעת האם כל זה הכרחי ואי אפשר לתת עוד אנטיביוטיקה למפרק הקיים עד שיעבור הזיהום ואם מוציאים את המפרק אז מה מחזיק את הרגל בינתיים בתקופת האנטיביוטיקה של ה3חודשים ואיך משמרים את הרגל בתקופה זו מה ההגבלות האם אסור לדרוך עליה לבינתיים האם בגלל הזיהום הראשון יש סיכוי יותר גדול לזיהום לאחר הריויזיה אני בן 65 והמפרק שהשתילו לי הוא מפרק מתכת האם במפרקים אחרים כגון מפרק קרמיקה על קרמיקה הסיכוי לזיהום הוא פחות גדול ובכלל מה הסיכוי בניתוח החלפת מפרקים בכלל שקורה זיהום כזה קשה לפי ניסיונך האם זה קורה הרבה או שזה נדיר אני בשלב זה מיואש ולא יודע מה לעשות הרופאים אומרים שחייב להוציא את המשתל המזוהם ואין ברירה כמה זמן יכול לשרוד לי המשתל השני הבנתי שאחוזי ההצלחה של הניתוח השני והשרידות של השתל הם יותר קטנים לעומת ההחלפה הראשונה האם כדאי לי לבקש את מפרק הקרמיקה האם הוא יותר עמיד לזיהומים ובכלל הוא יותר טוב בתודה מראש

שלום רב מומלץ שיחה עם המנתח שלך לשם הסבר והבהרה, המנתח שלך יכול להסביר לך האם הזיהום הינו שטחי או עמוק, המנתח שלך יכול לכוון אותך לעבר הטיפול בהתאם לממצאים אצלך. באופן כללי אחוז הזיהומים הינו כ 0.5- עד 1.5 % . יש לשוחח עם המנתח שלך מה הוא מתכנן לעשות , אופציות הן רבות מאוד. באופן כללי אחוז ההצלחה של ניתוחי רויזיה הינו פחות מאשר ניתוחים ראשוניים בברכה

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים