תוצאות בדיקת mri דחוף עזרה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

31/07/2012 | 21:01 | מאת: מיטל

אשמח לעזרה בפיענוח: החדש :נזק מניסקיאלי(עקב כאבים עזים ביותר בברך שמאל) הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הודגם פגם זעיר בסחוס המכסה את האספק התיכון של הקונדיל הפמורלי המדיאלי המערב יותר ממחצית מעובי הסחוס המכסה את האספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי המדיאלי בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי הסחוס המכסה את האספקט התיכון . (חתך קורונלי 14 סדרה 701 ) , ללא עדות לבצקת לשדית סוב-כונדראלית בסמוך הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. סחוס הפיקה שמור המניסוקוסים בעלי מראה וגובולות שמורים המנגנון המיישר הודגם תקין . הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . האם זה מסביר את הכאבים העזים שאני סובלת בברך????מה ניתן לעשות במצב זה??

שלום רב אצלך יש צורך בבירור הכאבים , סיבה אחת נראית לעין כעת שיכולה להיות מקור הכאבים הינו שחיקה של מפרק הברך ניתן לסווג את הפגיעות בסחוס הברך לכמה דרגות דרגה 0 סחוס נורמלי ובריא דרגה 1 לסחוס ישנם נקודות רכות או שלפוחית דרגה 2 קרעים שוליים נראים בסחוס דרגה 3 לממצאים ישנם בקיעים עמוקים(יותר מ 50% משכבת הסחוס) דרגה 4 הקרעים בסחוס חושפים את העצם לעיתים פגיעה בסחוס מצריכה טיפולים נוספים ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles בברכה ד"ר בנימין בנדר

02/08/2012 | 12:33 | מאת: מיטל

שלום, תודה רבה על תשובתך ציינת כמה דרגות של השחיקה,איך יודעים לפי הבדיקה שלי מה הרמה של השחיקה? הסיבה שאני שואלת היא שהרופא שטיפל בי ייתן לי תשובות רק שבוע הבא ובינתיים אני ממש ממש סובלת , האם ניתן לפנות למוקד לקבלת זריקה שתרגיע את הכאב?האם יש משהו אחר שיכול לתת לי מענה עכשיו ??אני ממש צולעת והכאבים רק הולכים ומחריפים אני בקושי מתפקדת עם הרגל(קצת קשה לי עם כל זה מכיוון שאני בחורה צעירה בת 35 וזה משהו שאופייני לאנשים מבוגרים יותר....

02/08/2012 | 21:40 | מאת: מיטל

שלום שוב, אשמח לדעת איך אני יוצרך קשר איתך להמשך הבירור, הרופא שלי טוען שזה נזק קטן מאוד שלא יכול לגרום לכאבים העזים שאני חשה.... אודה לתשובתך הדחופה מיטל

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים