שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

13/06/2012 | 21:51 | מאת: ח

שלום, שמי אני בן 35 ואני עוסק באומנויות לחימה. לפני קצת יותר משבוע כתוצאה מתנועה לא נכונה באימון שוק ימין נטתה לכיוון ימין ולא יכולתי יותר להמשיך לנוע בצורה רגילה. למחרת בבוקר הברך התנפחה והתקשיתי בהליכה.לאחר ביקור אצל אורטופד התברר כי רק מתחתי רצועות וישנה תנועה מלאה של הברך ואצטרך מנוחה עד שאחלים כולל פיזיוטרפיה ומעקב באם המצב לא ישתפר. במשך השבוע האחרון המצב אכן השתפר הנפיחות ירדה והתנועה של הברך אט אט חוזרת לעצמה. במהלך הביקור אצל האורטופד הוא שלח אותי לצילום רנטגן והתגלתה אצלי שחיקת סחוך בברך. 1.האם שחיקת סחוס בברך יכולה להיות תורשתית כי גם אבי סובל מכך? 2.ברגע שאחלים מהפציעה האם בעקבות הגילוי של שחיקת הסחוס אוכל לחזור לעסוק בקאראטה וקיקבוקסינג או שאני ממשיך לשחוק את הסחוס ואם כן אילו סוגי ספורט כן מומלצים? תודה רבה

שלום רב שחיקת סחוס יש ממד תורשתי, לגבי השאלה השנייה יכול לענות מי שבדק אותך וראה את הצילומים בברכה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים