כאבי ברכיים - ניתוח או תרופה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

15/05/2012 | 21:41 | מאת: מרק

שלום רב, מזה יותר משנה יש לי כאבי ברכיים. אני מטייל בטיולים קשים, עליות וירידות חדות וממושכות. הכאבים החלו בטיולים, לאחרונה מופיעים כמעט באופן שוטף, גם בזמן מנוחה. הכאבים לא חזקים, בן אדם מהצד לא יבחין לפי ההליכה שלי כי כואב לי. פניתי לאורטופד כירורג. על פי צילום רנטגן הוא הבחין כי קיימת שחיקה מתקדמת בשתי הברכיים והמליץ על ניתוח - שני חורים קטנים סביב ברך וניקוי הסחוס הנשחק ע''י סיב אופטי. לעומת זאת, שמעתי על תרופה למקרה של שחיקת ברכיים - ארט 50. אשמח מאוד לקבל חוות דעת לגבי סיכון הניתוח ועדיפות טיפול אחד על השני.כל המלצה תבורך. המון תודה מראש.

שלום רב תלוי במידת השחיקה , על פי הצילומים וממצאי הבדיקה הפיסיקלית , נקבעים הטיפולים ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים