בעיה בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

07/05/2012 | 22:02 | מאת: מירי

שלום. אני בת 59 .לפני כשנתיים וחצי החלו כאבים בברך שמאל בחלק הפנימי ומאז קשה לי לדרוך על הרגל ואני צולעת. ממצאים ב-MRI של ברך שמאל: שינויים בצקתיים פוקלים במוח העצם בשולי ה-MTC, ככל הנראה משנית ל"סטרס"גרמי.לא ניצפה מוקד נזק תת-כונדרלי. תפליטים בינוניים בבורסות ובחלל המיפרק . גיד 4-ראשי שמור.שינוי טנדינוטי בחיבור העליון ש הגיד הפטלרי. PCL ורצועות קולטרליות שמורים. ACL עם פיצול הסיבים.ללא הפסקה ברציפותו-ווריינט? סחוס פטלו-פמורלי-רטינקולום וסחוס מפרקי שמורים. מניסקוסים-קרע רוחבי בקרן אחורית MM ה-LM שמור. ממצאי בדיקה קלינית: הממצאים לגבי הקרע במיניסקוס מתאימים גם לממצאים בבדיקה קלינית. ניסיתי כמה סדרות של פיזיותרפיה אולם המצב לא הוטב. האורטופד אומר שחוץ מארטוסקופיה לטיפול בקרע אין מה לעשות יותר אך לדבריו עלי להיות ראלית בציפיות שלי כי יתכן שהניתוח לא יעזור. ניסיתי לקבל הסבר מדוע הרופא מזהיר אותי שיתכן שארטוסקופיה לא תעזור ואני לא מבינה. אודה לעזרתך בהבנת הממצאים וחוות דעתך לגבי הטיפול.

שלום רב בכדי לענות על שאלתך יש צורך לבדוק אותך להתרשם ממצאי הבדיקה ההיסטוריה הרפואית ולעיין בצילומים , אך נראה לי שיכולה את לפנות לאורטופד שמכיר את הברך שלך ולשוחח איתו בנושאים המטרידים אותך בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים