קרע ב- ACL - ניתוח?

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

06/05/2012 | 12:34 | מאת: תומר

שלום, במשחק כדורסל לפני כ-3 חודשים, קראתי באופן מלא את הרצועה הצולבת הקדמית (ACL ) בברך הדומיננטית. תוך כדי סיבוב ושינויי כיוון חד, הרגשתי כאב חד בחלק האחורי של הברך ושמעתי רעש של קרע. ולא יכולתי לדרוך וליישר את הרגל תקופה של מספר שבועות. בבדיקת MRI התגלה הקרע. לאחר כחודש התחלתי פיזיותרפיה אינטנסיבית (3 פעמים בשבוע), שמאוד עוזרת, יש לציין. טווחי התנועה כמעט מלאים, אם כי יש עדיין קושי בנעילה סופית של הברך (חסרות כ-2-3% מעלות סופיות). שרירי ה-4 ראשי נחלש וקשה לו להתכווץ, אחד הדברים שמפריעים לנעילה. ישנו כאב מסוים באיזור ה- VMO בפנים הברך. מבחינת שיגרה - אני הולך ללא צליעה, קצת איטי וכבד אמנם, אך אין לי מגבלה משמעותית ואין לי בעיה לעלות ולרדת במדרגות למשל. התייעצתי עם 2 רופאים מומחים מנתחים, ששניהם תמימי דעים שבחודש-חודשיים הקרובים יש להמשיך בטיפול הפיזיותרפי והופתעתי שהם ממש לא ממליצים על ניתוח, לפחות בינתיים. יש לציין כי חוץ מהקרע של ה- ACL אין פגיעה בשאר הרצועות או המיניסקוס (כך לפחות לפי ה- MRI ). השאלה שלי היא בקשר למגבלות עתידיות. קראתי המון חומר ברשת, ומה שהבנתי זה: - לא חייבים לנתח, ואפשר לחיות עם קרע, אלא אם יש בעיות יציבות משמעותיות של הברך ואז מתחילים לחשוב על אופציה ניתוחית. - מצד שני, ברוב המקרים, אם רוצים לחזור לספורט אינטנסיבי של שינויי כיוון כמו כדורסל, אין מנוס מלנתח. - עם זאת, יש מקרים בודדים שניתן לעשות ספורט גם ברמה גבוהה יחסית (לא מקצוענית אמנם)ללא ניתוח, כל עוד השרירים סביב הברך מאוד חזקים, כך שהם "מפצים" על החוסר של הרצועה ומונעים חוסר יציבות ובריחת הברך. - אם לא מנתחים, יש סיכון גבוה מאוד לפציעות נוספות כגון קריעת המיניסקוס, ובעתיד לשינויים ניווניים. אני בן 34, מאוד פעיל ספורטיבית. רוצה מאוד לחזור לפעילות ספורטיבית שעשיתי טרם הפציעה, כולל לשחק כדורסל (ברמה חובבנית, פעמיים בשבוע) בעתיד, ולא להיות מוגבל בשום ספורט שארצה לעשות, כי זה חלק חשוב מאוד מחיי. יש לי סבלנות למצות את הטיפול השמרני עוד מספר חודשים, לחזק את השרירים, ולהתחיל לאט לאט לחזור בהדרגה לריצות ואז להמשיך גם למשחקי כדור. לא ממהר. עם זאת, אני יודע שייתכן שאצטרך לעבור ניתוח עם תהליך שיקום מאוד ארוך. הייתי רוצה לקבל תשובה כנה ומקצועית לגבי מה הסיכוי האמיתי (לאור הפציעה באופן כללי, ולאור הנתונים הספציפיים שלי) שאם לא אעשה ניתוח אוכל לשחק כדורסל ללא מגבלה מהותית בעתיד, כדי שאוכל להחליט האם ללכת על ניתוח או לא. אודה לך מאוד על תשובתך.

שלום רב הסיכויים וכמו כן תועלת מול סיכון עליך לדון עם הרופא המנתח אשר מכיר את הברך שלך ובדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים