התייעצות...

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

02/05/2012 | 21:00 | מאת: מיכל

היי, אני מצטערת מראש על האורך אבל אני מוטרדת מאוד...אני בת 21 השתחררתי לפני שבוע וחצי מצה"ל, עוד בצבא אבחנו אצלי קרע במיניסקוס שקרה בעקבות נפילה בצבא. 2 אורטופדים מומחים של ברך אמרו לי שהם ממליצים ניתוח, אם כי הם הגדירו את הקרע "קטנטן". כרגע אני מחכה לתור אצל עוד מומחה, כדי לשמוע עוד חוות דעת אחרונה, (כיוון שאמרו לי שאחד מאותם רופאים שייעצו לי תמיד מעודד ניתוחים).אבל התור שאני מחכה לו הוא באוגוסט וזה עוד מלא זמן, ואחר כך עוד אולי יהיה לי לקבוע תור לניתוח וזמן החלמה שיכול להמשך שנה וכו'. בינתיים אני לא יכולה לתכנן לי מתי אני מטיילת ובהתאם מה שעוד יותר חשוב לי, מתי אני מתחילה ללמוד.מה שאני רוצה לדעת זה האם טיול בדרום אמריקה, עם טראקים והכל, כמו שכולם עושים. יכול להחמיר את המצב של הברך שלי? אם הקרע הוגדר "קטנטן",האם טיול כגון זה, יכול להחמיר את המצב שלו? והאם ללכת עם גרב שתומכת בברך במהלך הטיול יכולה להספיק כדי לשמור על המצב של הקרע כמו שהוא כרגע, כלומר בלי לגרום להידרדרות? כדי שאוכל לעשות את הניתוח אחרי הטיול. תודה רבה מראש מיכל

מציטוטים קודמים-בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים