שאלות חשובות ודחופות לתקופת ההחלמה הראשונה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

28/04/2012 | 13:35 | מאת: לוסיה

בשבת שעברה בדיוק לפני שבוע בן זוגי התדרדר במדרון והלכנו למיון. במיון שחררו אותנו בהנחייה של מנוחה שבועיים עם רגל מורמת ורק אחכ לפנות לאורטופד ברך. הפגיעה היא פגיעה חמורה ככול הנראה בברך בשריר התאומים והעקב. בנוסף מתחיל להופיע סימן כחול גם בקרסול. הוא שוכב עם כאבי תופת כמעט תמידיים. אין ביכותו לקום. ברגע שהרגל למטה העקב מרגיש כאילו הוא מתפוצץ. לכן גם כיסא גלגלים הוא אופציה פחות יעילה. אנו משתמשים בה רק פעם ביום יומיים בשביל שירותים. בכל אופן אני צריכה עזרה דחוף כי אני כבר אובדת עצות. יש לי כמה שאלות 1. איך אנו אמורים להרים את הרגל? איזו זווית מומלצץ וכמה גבוה היא צריכה להיות? 2. אין סיכון בכלל בלשכב כל היום במשך תקופה ארוכה עם הרגל מורמת ככה? 3. האם מתן שתן מרובה בזמן ההחלמה הראשוני זה שכיח? 4. הגיוני שאחרי שבוע שלם לא חל שום שיפור בכאבים? כאבי תופת? יכולת התנועה גם בקושי השתפרה. יש טעם לחכות לשבוע הבא כפי שהנחו אותנו במיון או שצריך לפנות עכשיו? 5. האם אפשר לבדוק קרע בשריר בעזרת אולטרסאונד? תודה רבה, אני מחכה לתשובה בהקדם..

שלום רב עליך לפנות ליעוץ רפואי, לאורטופד, אבחנה והמלצות לטיפול ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה, באופן כללי ניתן לאבחן קרע של שריר ב US , רוב הקרעים הם במעבר שרירי לגיד בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים