קרע במיניסקוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

31/01/2012 | 21:52 | מאת: מירי

שלום.אני בת 59. לפני שנתיים וחצי אובחן אצלי חשד לקרע במיניסקוס המדיאלי גם בבדיקה קלינית וגם במיפוי עצמות ו-MRI. כתוצאה מהכאב אני צולעת ומוגבלת בהליכה. הבעיה לא נפתרה בפיזיותרפיה ולכן אני שוקלת ביצוע ארתוסקופיה. האורטופד אמר לי שיתכן שקיים מצב של אי ספיקה בגלל הגיל ואולי גם בגלל הזמן שחלף ואז יתכן שהניתוח לא יעזור לפתור את הבעיה. כמו כן הוא אמר שגם בזמן ביצוע הפרוצדורה הניתוחית אי אפשר לדעת , אלא רק לאחר מכן בהתאם לתוצאות.לאור זאת אני מתלבטת במיוחד שלא ברור מה הסיכוי להצלחה.לא ברור לי מה זה אי ספיקה. אודה לעזרתכם להבנת המצב.בתודה מראש.

שלום רב ממה שכתבת אני מסיק( ואי לכך מסייג את תשובתי) שהכוונה הייתה שבנוסף לקרע של המניסקוס יכול להיות ששינה פגיעה בסחוס הברך ניתן לסווג את הפגיעות בסחוס הברך לכמה דרגות דרגה 0 סחוס נורמלי ובריא דרגה 1 לסחוס ישנם נקודות רכות או שלפוחית דרגה 2 קרעים שוליים נראים בסחוס דרגה 3 לממצאים ישנם בקיעים עמוקים(יותר מ 50% משכבת הסחוס) דרגה 4 הקרעים בסחוס חושפים את העצם לעיתים פגיעה בסחוס מצריכה טיפולים נוספים ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles בברכה ד"ר בנימין בנדר

04/02/2012 | 10:34 | מאת: מירי

תודה רבה דוקטור על הסברך. האם אפשר לדעת לפני ביצוע הארטוסקופיה את מצב הסחוס בברך ולהעריך מראש אם יש צורך לטפל בסחוס בנוסף לקרע במיניסקוס ? ושוב תודה.

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים