מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

17/01/2012 | 12:23 | מאת: ליאת

שלום לך, יש לי בן בן 10, שסובל זו הפעם השנייה מזה שלוש שנים ממים באגן. הממצאים : קיימת קליטה מעט מוגברת דיפוזית בפרק ירך שמאל, מערבת שני הצדדים של המפרק - יכולה להתאים לסינוביאיטיס. קיימת אסימטריה בקליטה בקרסולים ובעצמות טרסוס של שתי כפות הרגליים וקליטה משמאל בולטת יותר - יתכן בעקבות שינוי דריכה. מציעים קורלציה קלינית. אין לראות קליטה פתולוגית בשאר השלד. אודה לך מאוד מאוד, על הסבר תוצאות הבדיקה, יש לציין שהילד מתלונן על כאבים ברגל שמאל, ואף לאחר ישיבה הילד צולע מספר דקות בצורה חמורה. תודה רבה, ליאת.

שלום רב הכוונה ב "מציעים קורלציה קלינית" הינה יעוץ אורטופד ילדים פיענוח בדיקות נעשה בהתאם לממצאים הפיסיקליים ועיון בבדיקות ההדמיה. אי לכך אסייג את תשובתי מראש סינוביטיס- הינה גירוי דלקתי של מעטפת המפרק בחלק מהאנשים יכול זה להיות ביטוי למשהו חולף, לדוגמא בילדים זה יכול להיות דבר מה הנקרה Transient SYNOVIYIS גירוי חולף של מעטפת מפרק הירך לאחר צינון אך אצל אחרים יכול זה להיות ביטוי לממצאים אחרים כגון פגיעה בראש הירך(פרטס) –ניתן לראות בצילום , או ביטוי למחלות ראומטיות כלשהן בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים