ברכיים פוזלות

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

19/12/2011 | 17:46 | מאת: מלי

אני סובלת כ-8 שנים מכאבי רגליים וברכיים בפרט. אבחנה של אורטופד מומחה העלתה כי: בבדיקה פיקות פוזלות פנימה ו- EXT TIB TORSION דו צדדית. סימני אנוורסיה במפרקי הירך. DIAGNOSIS; BILL KNEE PAIN INSTABILITY MISERABLE MAL ALIGNMENT הומלץ על ניתוח ליישורהרוטציות הן בירך והן בשוק. כמו כן הומלץ על פיסיותרפיה, נעלי אפוס ומשככי כאבים: TIETOPAN / TARIOXIA . אני ממש אובדת עצות. עד היום נמנעתי מלקיחת משככי כאבים מחשש לתלות, אולם הגעתי למצב בו אין לי כל ברירה. אשמח לשמוע דעתך בעניין, האם כדאי לי ליטול משככי כאבים ואלו? ומהם אחוזי ההצלחה של הניתוח ליישור הרוטציות וכן בעניין הנעליים, האם יקלו לי על הכאבים? תודה, מלי.

שלום רב בכדי לענות על שאלתך יש צורך להכיר את הצילומים ולהתרשם מהבדיקה הפיסיקלית, אי לכך המלצתי היא ליעוץ אורטופדי אצל האורטופד שמכיר את הממצאים והצילומים שלך Misrierable Malalignment Syndrome(MMS) הכוונה היא ל שלושת הדברים הבאים • זווית Q (זווית גיד השריר הארבע ראשי) גדולה, הזווית מחושבת בין גיד הקואדריצפס לגיד הפיקה • מנח ואלגוס של הברך • מנח של עצם הירך בהטיה קידמית מוגברת מציטוטים קודמים פריקות פיקה שכיחות יותר בנשים, גורמי הסיכון לפריקות חוזרות של הפיקה הם o זווית Q (זווית גיד השריר הארבע ראשי) גדולה, הזווית מחושבת בין גיד הקואדריצפס לגיד הפיקה o מנח ואלגוס של הברך o מנח של עצם הירך בהטיה קידמית מוגברת o סיבוב חיצוני של עצם השוק o מיקום צדדי לטרלי של הגבשושית הטיביאלית (מקום אחיזתו של גיד הפיקה) o מעטפת צדדית הדוקה o כפות רגליים בפרונציה o מנח גבוהה של הפיקה ( פטלה אלטה) o גמישות יתר השיטות הכירורגיות לתיקון פריקות חוזרות של פיקה(כולל פריקות רבות) תלויות בהרבה בממצאי הבדיקה הפיזיקלית ובתוצאות בדיקות ההדמיה , ובהתייחס לגורמי הסיכון המצוינים למעלה להלן מספר שיטות תיקון o שחרור צדדי o תיקון הגיד הפטלופמורלי המדיאלי MPFL והרטינקולום המדיאלי o ניתוחים הכוללים חיתוך אחי\ת הגיד הפטלרי והזזתו- טיביאל טוברוסיטי אוסטאוטומי בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים