שחיקת הסחוס בברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

10/11/2011 | 01:57 | מאת: סובלת

דר. שלום, אני סבלתי מכאבים בברך שמאל כבר 6 חודשים, בצילום mri ראו דלקת קלה במקום מאחורה, הרנטגן היה יחסית נקי מלמד רווח קטן בין העצמות שהיה בגלל הדלקת. בגלל שהכאבים כל הזמן הלכו וחזרו ולא התרפאו וכל פעם שהייתי עולה במדרגות או לובשת נעלי עקב זה היה חוזר הרופא המליץ לי זריקת קורטיזון. השתמשתי במעין טיפות שצריך לשים 40 מהם על הברך כל יום לכאבים גם וזה לא עזר. עכשיו לאחר שעשיתי את זריקת הקורטיזון ביום ראשון (היום כבר יום רביעי בלילה) אינני יכולה ללכת כמעט. הכאבים התגברו, המקום נפוח ובנוסף אני לקוחת כדור שנקרא מוביק( אני נמאצת בארה"ב). יש לי יותר כאבים והם לא עוברים ואי נוחות רצינית במקום. הכדור לא כ"כ משפיע בינתיים אבל לקחתי רק 3 ויש לי מרשם לשבועיים. רציתי לקבל חוות דעת נוסף. האורטופד אמר לי שזו שחיקה בסחוסים ושזה קרה כתוצאה מכך שהשריר שלי בירך חלש ורפוי יחסית ושאני צריכה לחזק אותו ( עליי לציין שבעבר הייתי מתעמלת הרבה ועכשיו כ-3 אני לא מתעמלת קשה רק הליכות ועכשיו גם אותם אינני יכולה לעשות) מה עליי לעשות להקל את הכאבים במקום שבו קיבלתי את זריקת הקורטיזון ? האם זה אמור לכאוב ככ הרבה זמן לאחר שהחומר הוזרק האם זה נורמלי ? המקום נפוח. הבנתי שהמקום יכול לכאוב כמו בכל זריקה שעושים אבל אני תוהה מדוע זה נמשך ככ הרבה זמן. עליי לציין שגם בזמן הזריקה בגלל שזה נורא כאב לי זזתי מעט.

שלום רב נראה שעליך להתייעץ עם הרופא באם הכאבים נמשכים לפרק זמן , יש צורך לשלול זיהום- אודם נפיחות וכאבים הם סימן לזיהום, זריקות סטרואידליות יכולות אם כי לכאוב מספר ימים אחרי הזריקה את יכולה לכתוב באיזה עיר את בארצות הברית אשמח להמליץ על אחד מעמיתיי שם o מוביק שייך לקבוצת ה NSAID's תרופות שאינן סטרואידיות הנוגדות דלקת ובכך מורידות את התגובה הדלקתית סביב מפרק הברך (ארקוקסיה,ולטרן, אטופן, ברקסין, סלקוקס) כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב, ישנם תרופות אחרות לכאבים יש להתייעץ עם הרופא המטפל לקבלת מרשם לגבי שחיקה של הברך להלן ציטוו מפרסומים קודמים- אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך ניתן להתעדכן במאמר ב FACEBOOK תחת ד"ר בנימין בנדר בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים