כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

09/11/2011 | 08:55 | מאת: שלמה

עובד במקרר שהטמפרטורה בו היא בין 2 ל 8 מעלות. בחודשים האחרונים מרגיש כאבים עזים בברכיים פעם בברך שמאל ופעם בברך ימין, לסירוגין. כמו כן, לעיתים די קרובות מרגיש נוקשות שמגבילה אותי בתנועה. כאבים אלו לא היו לפני כן. בדרך כלל אדם בריא ללא נטילת שום תרופה.בבדיקה אחרונה ברכיים נמצאו ללא ממצאים(צילום)

שלמה שלום ממה שכתבת לא ניתן בבירור להגיע לאבחנה , יש צורך ביעוץ אורטופדי באופן כללי- כאבים בברך נובעים מסיבות רבות - יכול להיות ומודבר אצלך בשחיקה של הברך נוקשות במפרק הברך יכול להיות עקב שחיקה של הברך, הסיבות לכך הן רבות- היוצרות זיזי(עצם בתוך הברך), דלקות בסטרוקטורות של הברך, נוזל תוך מפרקי, עיבוי של מעטפת המפרק –עיבוי סינוביאלי ועוד סיבות רבות. הטיפול כאמור מתואר במאמר אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך ניתן להתעדכן במאמר ב FACEBOOK תחת ד"ר בנימין בנדר בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים