נפיחות מתחת לברך ימין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

09/10/2016 | 06:31 | מאת: חוה

לדוקטור שלום, מזה כחודש יש לי נפיחות מתחת לברך ימין (באולטרסאונד ניצה גוש שומני דיפוזי 1.5. ס"מ). עם כאב בזמן הליכה. וקושי לעלייה וירידה במדרגות. בזמן מנוחה בבית מרגישה יותר טוב. רופא אורתופד שהייתי אצלו על פי בדיקה ידנית קבע שאין בעיה של שחיקת סחוס הברך, ולחץ לי במקום הכאב שמופיע בצד הברך. הוא אמר שזוהי דלקת ונתן לי זריקת וולטרן לפני כחודש. אך לעיתים אני מרגישה שיפור ולעיתים שוב הכאב חוזר, בעיקר בהליכה ובמדרגות. האם על פי בדיקה ידינת ניתן לקבוע שזוהי דלקת ללא בדיקות הדמיה? (את האולטרסאונד נתנה לי רופאת משפחה לעשות לפני שניגשתי לרופא אורתופד, שאמר שאין משמעות לבדיקה זו). יש לי תור לעוד חודש, כי אין תורים זמינים. שאלותי: 1. האם על פי בדיקה ידנית ניתן לקבוע שזו דלקת? 2. אם זוהי דלקת, האם ייתכן שכבר כחודש אני סובלת כך? 3. האם צריך לבצע בדיקת הדמיה ואיזו? בתודה

שלום רב ממה שכתבת לט ניתן להגיע לאבחנה ברורה אבחנות באורטופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה אם צריך כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב ישנם סוגים שונים של דלקות במפרקים שיכולות להיגרם ממחלות ראומטויות ואז יש צורך בבירור ראומטולוגי דלקות לעיתים יכולות להיות זמן מרב מאוד ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים