קריית שמונה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/04/2011 | 23:59 | מאת: אביב

שלום ד"ר אבקש לדעת על כאבים בברכיים . לפני כ 25 שנים עברתי ארטרוסקופיה בברך שמאל והכול תקין. לפני כארבע חודשים עברתי שוב ארטרוסקופיה בברך ימין ועדיין יש לי כאבים בברך במיוחד בצד ימין ומתחת לברך אני גם מוגבל בהליכה שלי ולפעמים הכאבים בלתי נסבלים גם לאחר נטילת כדורים לשיכוך כאבים כמו אביתרן או קטלפלם השאלה היא האם זה נורמלי אחרי תקופה כזו עדיין להרגיש כאבים, ואם כן מתי הכאבים אמורים לחלוף, ואם לדעתך אני צריך לגשת לאורטופד אבקש את המלצתך לרופא מאזור הצפון, יש לציין שהיתעשקתי בספורט אינטסבי במשך 30 שנה

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת, ועיון בבדיקות ההדמיה לפני מתן חוות דעת ניתוחי ארטרוסקופיה מבוצעים ע"י אורתופדים, מומלץ על כן בדיקה אצל הרופא המנתח שלך-לדון בתוצאות הממצאים בניתוח, והמשך בירור/מעקב/טיפול על סמך ממצאי הניתוח, בדיקה פיסיקלית וקבלת היסטוריה רפואית מפורטת כאבים בברך יכולים להיות מסיבות רבות בירור גיל, תסמינים ,מחלות רקע ,תרופות, ובדיקה פיסיקלית נחוצים לשם תכנון הברור והאבחון, בדיקה פיסיקלית חשובה מאוד, והמשך הבירור/טיפול אמור להיעשות לפי הבדיקה הפיסיקלית, עיון בבדיקות ההדמיה וקבלת היסטוריה רפואית מפורטת. .. כאבים בברך יכולים להיות כאבים שמקורם מהברך , או כאבים מוקרנים מהגב, הירך. צריך להעריך האם יש נוזל בברך כביטוי לבעיה בתוך הברך, צריך להעריך האם ישנם סימנים מניסקיאליים שהם עדות לקרע במניסקוס, האם טווחי תנועה שמורים, האם יש גירוי דלקתי בסטרוקטורות הברך, צריך להעריך בנוסף האם הברך יציבה או לא , וצריך להעריך את ציר הברך. בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים