בעיות בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

06/04/2011 | 09:07 | מאת: רוני מנשה

שלום, אמא שלי בת 58, והיא סובלת כבר כמה זמן מכאבים בברך שלה, לאחרונה היא הגיעה למומחה ברך שאמר לה שזה רקע במיניסקום (ללא MRI הוא אמר את זה) והמליץ על ניתוח. השאלות שלי הם: 1 - האם אפשר לדעת בוודאות שזה קרע במיניסקום ללא בדיקת MRI? 2 - האם מומלץ לאשה בגיל הזה לעשות ניתוח לתיקון המיניסקוס? 3- כמה זמן שיקום ומה אופן השיקום בניתוח כזה אצל אישה בת 58 תודה רבה רוני

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת, ועיון בבדיקות ההדמיה לפני מתן חוות דעת בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים החלטות לגבי ניתוח צריכות להיעשות לאחר בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה הקימות. הכנה לכל ניתוח כוללת בדיקות שונות הצריכות להביא את החולה במצב אידיאלי לניתוח. ממצאי הניתוח ומהלך אחר ניתוחי מכתיבים ושפעים על תהליך השיקום וההחלמה. מומלץ שיחה עם המנתח לפני הניתוח לדון בכל היבטי הניתוח. כאבים בברך יכולים להיות מסיבות רבות בירור גיל, תסמינים ,מחלות רקע ,תרופות, ובדיקה פיסיקלית נחוצים לשם תכנון הברור והאבחון, בדיקה פיסיקלית חשובה מאוד, והמשך הבירור/טיפול אמור להיעשות לפי הבדיקה הפיסיקלית, עיון בבדיקות ההדמיה וקבלת היסטוריה רפואית מפורטת. .. כאבים בברך יכולים להיות כאבים שמקורם מהברך , או כאבים מוקרנים מהגב, הירך. צריך להעריך האם יש נוזל בברך כביטוי לבעיה בתוך הברך, צריך להעריך האם ישנם סימנים מניסקיאליים שהם עדות לקרע במניסקוס, האם טווחי תנועה שמורים, האם יש גירוי דלקתי בסטרוקטורות הברך, צריך להעריך בנוסף האם הברך יציבה או לא , וצריך להעריך את ציר הברך. קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים. בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים