ממצאי MRI ברך ימין.

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

24/03/2011 | 15:33 | מאת: שי

שלום ד"ר בנדר. אין לי רקע קודם בפגיעות ספורט. אני בן 43, עושה ספינינג על בסיס קבוע. בחודש האחרון, בעקבות כאבים בברך אובחנתי והחשד היה קרע מיניסקוס. mri מהיום הפתיע לא יודע כיצד להתייחס אליו. נאמר שם בקצרה: מודגמת בצקת לשדית באספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי המדיאלי, ללא עדות ברורה לתהליך סהרוני תת-קורטיקלי מוגדר היטב החשוד ל AVN, ייתכן קונטוזיה לשדית שרידנית. לגבי כל היתר, סחוס פרקי, צולבות, מיניסקוס לטרלי, המנגנון המיישר סחוס הפיקה תקין. עוד נכתב כי מודגם קרע אלכסוני המערב פחות ממחצית מהיקף הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי.כן נכתב כי הודגם נוזל בכמות מינימלית ללא עדות ליצירת ציסטה פופוליטאלית. מה ניתן להבין מזה. אני הולך בסדר, רק לא יכול להתאמן עוד בשל המגבלה בגינה הלכתי לבדיקה.

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת, ועיון בבדיקות ההדמיה לפני מתן חוות דעת על פניו נראה ומדובר בפגיעה בברך המצריכה בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה, ממה שצוין –" ייתכן קונטוזיה לשדית, " משמעו חבלה לברך יתכן, בנוסף" קרע אלכסוני המערב פחות ממחצית מהיקף הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי." נראה ומדובר בקרע במניסקוס בברכה ד"ר בנימין בנדר

26/03/2011 | 22:26 | מאת: שי

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים