תוצאות MRI - אודה לתשובה בדחיפות

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/09/2013 | 18:31 | מאת: אבי

שלום ד"ר, ראשית אני מתנצל על פירוט היתר,אך אני די חושש בעקבות תשובות הפענוח של ה MRI שנראה רע:( רקע: אני בן 35 ,ספורטאי כתחביב (די אינטנסיבי חדר כושר+אופניים וריצה). לפני כחודש בעת יציאה מהאוטו פספסתי את המדרכה וכופפתי את הברך. נשמע מאין רעש פנימי והכאב היה חד וכואב. פניתי למיון נשלחתי לעשות צילומים ,במיפוי עצם זוהתה בעיה והופנתי לצילום MRI. יש לציין שכיום חודש אחרי - אני לא סובל מכאבים כלל, פעילות כמו רכיבה על אופניים אפשרית אך לא מסוגל לרוץ (כאבים אחרי כמה דקות שממשיכים למס ימים). מסוגל לישר את הרגל לגמרי אך לא מסוגל לכופף עד הסוף . פענוח ה MRI: 1. סימני בצקת תוך לשדית נרחבת בקונדיל הפמורלי המדיאלי. סימני בצקת תוך לשדית נרחבת בקונדיל הטיביאלי המדיאלי. ניתן לראות קו שבר מטושטש אינטרה מדולרי במטאפיזה הפרוקסימלית של הטיביה באיזור זה מתחת לקו האפיפיזרי . לציין שהבצקת התוך לשדית נראית כמתמשכת לטרלית אל מתחת לאימיננציה האינטר קונדילרית הטיביאלית. שטח הפנים הארטיקולרי שמור. הסחוסים הארטיקולרים שמורים. לציין נוכחות של פבלה קטנה הממוקמת מאחורי הקונדיל הפמורלי הלטרלי - מצב אנטומי. 2. מבנה תקין של הסהרון הלטרלי. קרע אלכסוני בקרן האחורית של הסהרון המדיאלי עם מעורבות של שטח הפנים התחתון. רושם של קרע מינורי גם באספקט התחתון של הקרן הקדמית של סהרון מדיאלי זה. וגידי הפטלה והקוודריצפס. LCL, MCL, PCL, ACL - 3. מבנה תקין של ה רטינקולי שמורים. .CMP 4. מבנה תקין של המפרק הפטלו-פמורלי. אין סימני .PCL- 5. ריבוי מתון של נוזל בגומה האינטרקונדילרית הפמורלית האחורית בעיקר מאחורי ה 6. כמות קטנה של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה-פטלרית וברצסים הפארא פטלרים. האם הנזק הוא רציני ?האם כדאי לדעתך לנתח או פשוט לוותר על ריצה ? האם ניתוח לתיקון הבעיות שנמצאו כרוך בהחלמה ארוכה וקשה? אודה לעיצתך - התור שנקבע לי הוא רק בעוד חודש וחצי ואני די לחוץ. חג שמח!

שלום רב החלטה לגבי אפשרות של אבחנה וטיפול נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית מקיפה, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה בדיקת ה MRI צריכה להישפט בהתאם להיסטוריה הרפואית ובדיקה פיסיקלית לשם אבחנה וטיפול יש צורך לפנות ליעוץ אורטופדי בברכה ד"ר בנימין בנדר

03/10/2013 | 00:04 | מאת: אבי

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים