בליטה בברך ימין מעל הפיקה לאחר חבלה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

30/07/2013 | 23:30 | מאת: יגאל

שלום רב, בן 58. נפלתי בזמן ריצה על המדרכה ונחבלתי בעיקר בברך ימין. בתחילה ללא כאבים מיוחדים. לאחר כשבועיים התחיל כאב חזק מאוד, התנפחה הברך וגם השוק והקרסול. במיון נעשה צילום רנטגן שלא הדגים שבר ונמצאה עליה בכדוריות הדם הלבנות, ללא זיהום. קיבלתי ארקקוסיה ל-10 ימים. הכאבים עברו ויש הטבה בנפיחות הרגל. אולם, נותרה בליטה קשה למגע בחלק העליון של הברך מעל הפיקה בצד ימין של הברך, בערך בקוטר של 2-3 ס"מ. נשלחתי למיפוי עצמות שלא מצא ממצאים מיוחדים. הבליטה מפריעה בכיפוף. אורטופד קופ"ח הזכיר אפשרות של קרע חלקי בגיד, ללא טיפול או בדיקה נוספת. שאלותי: 1. כיצד ניתן לוודא אם אמנם יש קרע חלקי או למצוא סיבה אחרת לבליטה (אולטרהסאונד או ע"י בדיקה קלינית של מומחה) ? 2.האם כדאי להמשיך בירור כדי למנוע התפתחות של בעיה חמורה יותר בעתיד, כמו קרע מלא ? תודה

שלום רב על קול- US יכול להדגים במקרים מסוימים קרע בגיד או בשריר, יכול הוא להדגים גם באם מדובר בהמטומה-שתף דם, הצטברות דם באזור התת עורי בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים