שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

23/07/2013 | 17:35 | מאת: יואב

בן 16. סובל מדלקת פסוריאטית בברך (נפיחות וחום יתר).ב MRI צויין "יש פגם סחוסי בעובי חלקי בקונדיל המדיאלי של הפמור לאורך של כ 1.5 ס"מ" לדברי הרופאה המפענחת מדובר בנזק קל לסחוס. כך גם לדברי האורטופד שראה את צילומי ה MRI. מה דרגת הנזק? מה משמעות נזק כזה להמשך פעילות ספורטיבית מקצוענית? מה ניתן לעשות כדי למנוע החמרה בסחוס - האם יש טיפולים לשיקום הסחוס וכד'?

שלום רב אבחנה והמלצות לטיפול נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית מקיפה, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה באופן כללי דרכי הטיפול נקבעות במידה רבה ממצאי הבדיקה וההיסטוריה הרפואית, טיפולים שמרניים כוללים גדורים זריקות ופיזיותרפיה, וטיפולים ניתוחים יכולים לכלול השתלה של סחוס למקום, קידוח מקומי וכולי בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים