כאב ברך צידי

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

16/06/2013 | 09:03 | מאת: אבי

שלום, אני רץ מנוסה יחסית, מרתוניסט, ולפני כמה שבועות החלמתי מ-ITB ברך שמאל (אחרי חודשיים שבהם הייתי פצוע וכמעט לא רצתי). חזרתי לריצות יחסית בהדרגתיות עד שכבר הגעתי חזרה למרחקים יחסית ארוכים. אתמול כבר עשיתי חצי מרתון. הבעיה שאחרי 17-16 קילומטרים התחלתי להרגיש כאבים באזור ה-ITB (בערך באותו אזור שבו הייתה הפציעה) ועברתי להליכה ריצה עד הבית (שם התחלתי עם קרח ושאר יסודות ה-RICE). ראשית, אין לי ספק שישנם כאבים בגלל העומס אשר הפעלתי על הרגליים למרות ההדרגתיות היחסית שבניתי לעצמי בתכנית הריצה. אבל העניין הוא שלצערי אני כבר יחסית מזהה את כאבי ה-ITB ואת התסמינים שלהם ואני לא בטוח שזה ITB; בחלק הקצר בו התחלתי להרגיש את הכאבים עד שחזרתי הביתה, הכאבים הופיעו יותר בעליות ולאו דווקא בירידות, הכאב היה חד יותר והרגיש כ-לחץ מסויים ברגל, בנוסף הכאב מופיע במקום גבוה יותר (כ-4-3 סנטימטרים) מהיכן שכאבי ה-ITB הופיעו. אחר השינה, הכאבים הופיעו שוב באופן יחסית חד, אך לאחר הליכה של קילומטר פלוס (הליכה לעבודה), הכאבים התמעטו עד למצב בו אני כמעט לא מרגיש אותו (מה שגורם לי לחשד נוסף שאין זהו ITB). אני נח עכשיו ומפסיק פעילות (ממשיך עם ה-RICE), אבל אני כן מחפש הכוונה כדי שגם הטיפול יהיה יותר אפקטיבי. תודה.

שלום רב המלצות לטיפול ואבחנות באורתופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה, אי לכך מומלץ לפנות ליעוץ אורטופדי בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים