פיענוח אמ אר אי ברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

23/05/2013 | 22:53 | מאת: גל

שלום, אשמח לקבל פיענוח לבדיקה: חשד לנזק מניסקלי מדיאלי. במניסקוס המדיאלי מודגם ניתוק מלא בשורש האחורי עם התרחקות של הפרגמנטים המניסקלים ל 0.6 ס"מ במישור צצדי-פנימי. הקרן האחורית נראית מעובה עם אות חריג בתוכה המתמשך למשטח הפרקי התחתון, מתאים לקרע נוסף. מודגמת אקטרוזיה קלה של גוף המניסקוס. המניסקוס הלטרלי תקין, לא הודגם בו קרע. תקין. PCL- הרצועות הצולבות: ה מודגם אות פנימי גבוה, יכול להתאים לניוון מיקסואידי. אין עדות לקרע. ACL- ב הרצועות הקלטרליות תקינות. מפרק פימורו-טיביאלי: במדור המדיאלי באזור הנושא משקל בקונדיל הפמורלי מדיאלי ובקונדיל הטיביאלי מודגמת הידקקות ואי סדירות בסחוס, ללא בצקת סב-כונדרלית. . הממצאים מתאימים לכונדרומלציה דרגה 3 מפרק פטלו-פימורלי: מודגמת הידקקות קלה של הסחוס בפסטה הפטלרית המדיאלית. ללא בצקת סב- . כונדרלית, יכול להתאים לכונדרומלציה דרגה 2 יכול להתאים לציסטה , ACL מודגמת ציסטה סב-קורטיקלית זעירה באמיננס טיביאלי מדיאלי צמוד לחיבור דגנרטיבית. נוזל תוך פרקי בכמות מוגברת במידה בינונית. יצירת ציסטה פופליטאלית זעירה, אינה ניתנת למדידה מדויקת. עוצמת אות מלשד עצם תקינה ללא עדות לבצקת או שברים. תודה רבה

שלום רב המלצות לטיפול ואבחנות באורתופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה יכול להיות ומדובר אצלך בקרע מניסקוס , ופגיעה בסחוס ניתן לסווג את הפגיעות בסחוס הברך לכמה דרגות דרגה 0 סחוס נורמלי ובריא דרגה 1 לסחוס ישנם נקודות רכות או שלפוחית דרגה 2 קרעים שוליים נראים בסחוס דרגה 3 לממצאים ישנם בקיעים עמוקים(יותר מ 50% משכבת הסחוס) דרגה 4 הקרעים בסחוס חושפים את העצם לעיתים פגיעה בסחוס מצריכה טיפולים נוספים ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles בברכה ד"ר בנימין בנדר

17/10/2016 | 20:50 | מאת: אריאל

שלום רב, אני בן 55, מדריך טיולים, עם בעיות ברכיים מסויימות. לאחרונה הופניתי לצילום רנטגן ברכיים בעמידה. פענוח הצילום היה "מפרקים תקינים. מימין בפיבולה ציסטה קורטיקלית". מה פירוש ומה המשמעות? תודה רבה

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים