Hip Arthroscopy FAI,Lebral tear

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

11/05/2013 | 21:17 | מאת: מפרק ירך מעפן

יש בארץ ד"ר שיודע לתת מענה ארטרוסקופי ל FAI וקרעים בלאברום הירך ? ניתוח מסוג זה דורש התמקצעות מיוחדת כדי לקבל תוצאה טובה - האם אני צודק? מתי החלו לבצע ניתוחים מסוג זה ? מה ידוע על הניתוחים האלו והצלחתם? תודה לך על זמנך . . בן 30 פעיל מאוד .

שלום רב יש בארץ מומחים מעולים היכולים לטפל ב FAI בשיטה ארטורסקופית. אחוזי הצלחה של הניתוח תלויים בממצאי הניתוח , ובאם ישנם שינויים שחיקתיים, שינויים שחיקתיים יכולים להוריד את אחוז ההצלחה של הניתוח בהרבה מציטוטים קודמים- תסמונת FAI תפס/התנגשות/צביטה או מה שנקרה Femoraloacetabular Impingement syndrome) FAI.( FAI הינה הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה בחולים מסוימים ראש הירך אינו מותאם לעצם האגן, דבר זה גורם למגע לא תקין בין צוואר הירך לעצם האגן בתנועות מפרק הירך המגע הלא תקין הזה עם הזמן יכול לגרום לפגיעה במעטפת מפרק הירך הנקראת לברום ולפגיעה בסחוס הפגיעה בלברום ובסחוס יכולה להתקדם לשינויים שחיקתיים של מפרק הירך FAI יכול לתת כאבים וקליקים באזור מפרק הירך בדרך כלל באזור המפשעה, ירך ישנם שני סוגים של FAI , Cam Impingement Pincer Impingement הסוג הכי שכיח הוא הופעת שני הסוגים יחדיו בחולה אחד בבדיקה גופנית ניתן להתרשם מהגבלה בתנועות המפרק ,ניתן לבצע בנוסף בחינה מסוימת היכולה לעורר את הכאב בירך באם יש חשד לקרע של הלברום ובאם מתכננים התערבות ניתוחית יש הצדקה לביצוע MRI ניתן לגלות קרעים בלברום ב MRI , אך בדיקת הזהב הינו הזרקה של חומר ניגוד יחד עם חומר הרדמה למפרק חומר ההרדמה המוזרק לירך יכול לשכך את הכאבים במפרק הירך ועל ידי כך לתת אינדיקציה שמקור הכאבים הינו מפרק הירך ולא כאב מוקרן לדוגמא מהגב בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים