פענוח MRI כתוצאה מכאבים בצד החיצוני של הברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

14/05/2018 | 09:25 | מאת: אמיר

מזה חצי שנה אני סובל בכאבים בצד הברך לאחר ריצות ורכיבת אופניים . הכאב היה גובר לאחר פעילות מומשכת . הפיזוטרפיסטית איבחנה שהכאב הוא ברצועת ה LCL כי בצד הברך יש לי את הכאב . בבדיקת MRI השבוע קיבלתי את התוצאות הבאות : "מודגמים אותות חריגים בין סיבי רצועת ה ACL לכל אורכה , ייתכן כביטוי למתיחה או לקרע חלקי אינטרסטיציאלי , שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים .מודגם אות חריג אנכי בהיקף הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי , ממצא מחשיד לקרע פריפרי . מניסקוס לטרלי והמנגנון המיישר מודגמים תקינים ." מה הדבר אומר ? תודה

שלום רב מתיחה של רצועה צולבת קידמית ACL וחשד לקרע של המניסקוס סהרון הינו מניסקוס , בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס . קרעים במניסקוסים לרוב לא יכולים להתאחות בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים