כאב ומגבלת כיפוף ויישור רגל שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

12/08/2017 | 18:43 | מאת: מגבלת כיפוף ויישור רגל שמאל

זוויות הכיפוף של רגל שמאל מ-10 ועד 95 מעלות בערך. יש שחיקת סחוס ב-הברכיים אבל רגל ימין מתפקד עם מגבלת כיפוף הרבה פחות מורגשת. מעוניין לבדוק אם אין איזה פירור או חלקיק סחוס או עצם שנתקע ומהווה מכשול מכני שמונע את הכיפוף.

שלום רב לרוב בשחיקה של מפרק הברך טווחי התנועה מוגבלים עקב הוצרות של זיזי עצם אשר מטרתם לפזר את העומסים המופעלים על המפרק על ידי יצירת שטח פנים גדול יותר , זיזי העצם הללו גם אחראים לכך שטווחי תנועה מוגבלים הם, ביחד עם זאת בתהליך שחיקה של מפרק הברך ישנם גם דברים מכניים אשר יכולים במפרק ולשבש את טווחי התנועה ךרוב ניתן לטפל בזה בארתרוסקופיה אך ארתרוסקופיה שהיא גישה מזערית (ניקיון הברך) לא תפתור את שחיקת הסחוס בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים