השפעת סביבה דלת חמצן על מפרקים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

25/07/2017 | 18:08 | מאת: אמיר

ד"ר בנדר שלום רב, אני בן 29 וסובל מ-Avascular necrosis בירכיים דו"צ על רקע שימוש ממושך בסטרואידים לפני כ-8 שנים. עברתי טיפולים שמרניים בלבד ועל אף שיש מעורבות של שני ראשי המפרק דו"צ, המצב התפקודי שלי טוב, טווחי תנועה מלאים ותפקוד יום-יומי רגיל למדי. לאחר שעשיתי טיולים קצרים יותר בשנים האחרונות, אני שוקל כעת לבצע את טרק ה"אנאפורנה" בנפאל, שבו מגיעים לגבהים של כ-5,000 מטרים. אנשים שונים אמרו לי כי הסביבה דלת החמצן בגבהים יכולה לגרום לפגיעה במפרקים שלי. האם הדבר נכון? האם עליי להימנע מהטיול? תודה רבה מראש, אמיר

שלום רב בהחלט נכון אולי לך עדיף להימנע מכך ראש הירך הינו מקום רגיש מאוד לאספקת חמצן בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים