חבלה בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

19/02/2013 | 15:29 | מאת: שי

שלום! לפני כחודשיים וחצי טיפסתי על גדר והחלקתי בתנועה סיבובית ונפלתי על הברך. לאחר הנפילה לא הצלחתי לדרוך על הרגל. בצילום רנטגן לא נראו שברים.יום למחרת הגעתי אל אורטופד שניקז לי 50 cc דם מהברך וחשד שמדובר בקרע ברצועה הצולבת, לכן הופניתי לm.r.i . תוצאות m.r.i: נוזל תוך מפרקי בנפח תקין. הסהרונים תקינים ללא קרע. הרצועות הצולבות והרצועות הצידיות רציפות ללא קרע. בגבול הקידמי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי ברובו מחוץ למשטח המפרקי יש מוקד של בצקת מח עצם עם מעט נפיחות ברקמה הרכה הסמוכה ורושם של שקע קטן בקורטקס המתאים לחבלת עצם עם דחיסה קלה מוקדית. פרט לכך המבנה הגרמי שמור הסחוס המפרקי תקין. הגידים שמורים. לסיכום: עדות לחבלה ישירה בmfc הצדדי עם ככל הנראה שבר דחיסה מינימלי וחבלת עצם. כיום אני עדיין סובל מכאבים בברך בעת יישור הרגל או הליכה ממושכת או הפעלת לחץ על הברך, התחלתי פיזיותרפיה לחיזוק שרירי הרגל. שאלתי היא: האם במקרה כזה אני צריך לנוח לגמרי ולהימנע מכל פעילות או להמשיך עם פעילות שלא גורמת לי כאבים? מהו המשך הטיפול בשבר כזה (האם מגבסים במקרה כזה)? ועל כמה זמן החלמה בערך מדובר עד חזרה לפעילות מלאה כולל ריצה? האם ייתכן נזק בלתי הפיך?

שלום רב בכדי לענות על שאלותיך יש צורך בקבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים