פענוח MRI ברך ימין - אשמח לקבל הסבר.

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

23/02/2017 | 22:08 | מאת: RIVKA

ביצעתי mri לברך. כאבים לרוב במנוחה (בלילה): ממצאים: לא הודגמו שברים, בצקות או אוסטאונקרוזיס במבנה הגרמי. מודגמת אי סדירות של הסחוס המכסה בשני צידי המדור המדיאלי וב- LTP . הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות שמורות. ללא עדות לקרע בשני הסהרונים. סימני אנתזופתיה קלה בגיד הפיקה הפרוקסימלי. דילול ואי סדירות של הסחוס המכסה בפאסט לטרלי של הפיקה מלווים במוקדים ציסטים סובכונדרלים בצמוד. נוזל תוך מפרקי בכמות קטנה. ציסטה פופליטאלית קטנה שטוחה עד קוטר 2 ס"מ. לסיכום: שינויים שחיקתיים קלים בשלושת המדורים של הברך, יותר בולטים במדור הפטלופמורלי, ללא עדות לנזק ברצועות או בסהרונים. אשמח לקבל הסבר.

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה באם יש צורך שינויים ארטריטיים או ניווניים משמעם שינויים שחיתקיים , ניתן להתעדכן על שחיקה של ברך באתר www.DrBender.co.il בבלוג ובשאלות ותשובות שחיקה של מפרק הברך יכולה לכלול גם שינויים במניסקוסים ובגידים כולל קרעים שלהם החלטות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה פיסיקאלית ועיון בצילומים בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים