כאבי ברכיים - פענוח US

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

30/01/2013 | 19:53 | מאת: אבי

שלום רב, אני בן 30 וסובל כשנתיים וחצי כבר מכאבי ברכיים. (בעיקר באיזור פס אנסרינוס ובאיזור ה MCL) - ב2 הברכיים באופן סימטרי. עשיתי בדיקת US ושם נרשם (אני רושם רק את הדברים שלא נשמעים טוב) : -- מדור הפנימי של הברך כולל MCL - משמאל - הודגם מעובה במידה קלה, מקרמו היפואקואי, המבנה הגרמי מתחתיו בלתי סדיר. מימין - הדגמה תקינה. BURSA PES ANSERINUS - הודגם נוזל בכמות מינימלית. --- מה זה אומר? והכי חשוב, מה הפתרונות לבעיות האלו שנתגלו?

שלום רב אבחנה עושים לאחר קבלת היסטוריה, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה לפי התשובה שצירפת בלבד ניתן לראות אולי דלקת באזור שנקרא פס אנסרינוס , אך כאמור אבחנה נעשית לאחר כל המצוין למעלה, ובהתאם לאבחנה גם נקבע הטיפול בברכה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים