שאלה

דיון מתוך פורום  רפואה סינית וסוכרת

11/02/2013 | 21:27 | מאת: גילה

היי אורי,אני בת 22 ולא חולה בסוכרת,אך ברצוני לשאול שאלה בנוגע לאכילת פחמימות וגורמי השפעתן על עליית הסוכר. אני אוכלת רק פחמימות מורכבות,אבל גם כשאוכלת כל שלוש שעות מינון מתאים,אני חשה שעולה לי הסוכר ואני לא שבעה,ורוצה עוד ועוד וככה זה מתמשך בכל פעם כשאני "נפגשת" עם הפחמימות. בעיקר אחרי לחם מחיטה מלאה. זה מסתכל,בעיקר העלייה במשקל הפתאומית,והפחד הזה שגם אותי תתקוף הסוכרת.אני גם מתאמנת 3 פעמים בשבוע,אך התאווה והרעב לפחמימות לא יורד. מה אתה מציע?

גילה שלום קודם כל אני ממליץ לך להגיע לטיפול ברפואה סינית יש לה כלים לאבחן מדוע יש רעב מוגבר לפחמימות (יכולות להיות מספר סיבות) ובתאם לטפל בכך. בנוסף פחמימות הן "מנחמות", יש לבדוק מדוע אנו צריכים "להתנחם", אולי זה הרגל וכבר לא צריך!! על לפי תיאורך יש לשנות מספר הרגלים למשל בתזונה, רובנו אוכלים בעיקר זרעים (זרעי חיטה, אורז וכו'), אני מציע לגוון עם חלקי מזונות נוספים כגון ירקות,עלים ירוקים, שרשים (גזר, בטטה וכו'). בברכת בריאות אורי פוביצר 054=6545054

מנהל פורום רפואה סינית וסוכרת