תרופות לטיפול בסוכרת ותה טיבטי!

דיון מתוך פורום  רפואה סינית וסוכרת

12/01/2012 | 01:08 | מאת: אמיר

שלום ,בן 39 לאחרונה אובחנתי ע"פ בדיקות הדם שאני חולה סכרת ועליה בשומנים בדם וכורלסטרול .. כטיפול בסוכרת הרופא נתן לי תרופות : גליקומין פעמיים ביום עם ארוחות + טבעפירין מדלל דם פעם ביום + אנלדקס פעם ביום + סימבקור פעם ביום . לפני שאתחיל עם תרופות אלה שתיתי תה טיבטי פעם או פעמיים ביום אחרי ארוחות כמסייע בתהליך דיאטה ויציאות סדירות וידוע שהוא מזרז חילוף חומרים בגוף.. שאלתי היא אם , בערב שעתיים או 3 שעות אחרי נטילת אנלדקס וסמבקור וטבעפירין אוכל עדיין אחרי ארוחת לילה קלה לשתות תה טיבטי ?! או שזה עלול לשבש ולהפשיע על תיפקוד התרופות הנל והשפעתן או יעוליתן? לשתובתך אשמח עם רב תודות מראש

אמיר שלום לשאלתך, תה טיבטי עלול להשפיע לרעה על יעילות התרופות בגופך! כמו כן מנסיוני עם מטופלי הוא משפיע בחוזקה על מערכת העיכול וגורם ליציאות רכות. אין להשתמש בו לאורך זמן כיוון שלרוב נהפכים תלותיים בתה על מנת להסדיר את היציאות, כלומר, במידה ומפסיקים לשתות את התה הטיבטי עלולה להופיעה עצירות ועם הזמן נאלצים לעלות את המינון כדי לשמור על יציאות תקינות. אני מאמין כי יש לשאוף לבריאות מיטבית לאורך זמן עם מינימום תלות חיצונית. ישנם דרכים לסייע באיזון מערכות הגוף בעזרת ידע וטכניקות מהרפואה הסינית. סוף שבוע טוב אורי

13/01/2012 | 10:32 | מאת: אמיר

קודם כל תודה על תשובתך .. ואכן כן פיתחתי תלות בתה טיבטי ,זה התחיל בדיאטה ונמשך מזה יותר מ 3 שנים .. אני מנסה לקצץ בשתיית התה הזה שתי שאלות ברשותך .. 1. אם רק אשתה אותו פעם אחת ביום או כל יומיים או שלושה אחרי ארוחת לילה קלה וכשלוש שעות מנטילת התרופות שהזכרתי עדיין ישפיע שלילית על יעילות התרופות ? 2.האם במשך כל התקופה ששתיתי אותו אחרי ארוחות ,יותר מ 3 שנים גרם נזק כלשהו (חוץ מפיתוח תלות) למשל לכליות או לכבד?! שוב תודה מראש

מנהל פורום רפואה סינית וסוכרת