רדימות/נוירופתיה ללא סוכרת

דיון מתוך פורום  רפואה סינית וסוכרת

14/06/2011 | 11:14 | מאת: רמי

שלום, אני "סוחב" נוירופתיה כבר כ 3 שנים. מתבטאת ברדימות (לא נימול) של 3 בהונות (2,3,4) ברגל ימין ומזה כשנה גם ברגל שמאל. בדיקות שעשיתי- דופלר, EMG יחד עם ערכים של 180 B12 הראו שיש נוירופתיה. 2 רופאים נוירולוגיים אמרו ש"כנראה" נובע מחוסר B12. מזה כ 9 חודשים, ערך B12 עלה ל 550-610 ואין כל שינוי עדיין בהרגשת הנימול. להיפך, אני חש שהכרית לפני הבהונות ברגל ימין עומדת להצטרף גם היא לחגיגה וכן גם הכרית בצד ימין של כף הרגל הימנית. אין כאבים או צריבות - ההרגשה היא כמו שהרגל מרגישה "קפואה" בקור עז. בדיקות הדם לפי הרופאים שוללות סוכרת (גלוקוז מתנדנד בין 92-104 - אני אוהב הרבה שוקולד...) אין עודף משקל (176/754) או שינויים כלשהם, אין מחלות, אני בן 62. האם מוכר לך? האם ניתן לטפל בדיקור או אחר? תודה

רמי שלום רב הרדימות ממנה אתה סובל ברגליים באצבעות 2,3,4 והרגשה הקור העז ברגל הינה שכיחה, (רק החודש האחרון הגיעו אלי 3 מקרים עם תופעות כמו שלך חלקם עם סוכרת וחלקם ללא). טוב שהעלית את הB12 הדבר לא עזר לנוירופתיה אך מונע תופעות אחרות וכך גם שללת שהנוירופתיה נובעת מכך. יתרון הטיפול בנוירופתיה ברפואה סינית הוא הטיפול בתופעה עכשיו וכן קבלת תנאים לשמירה על ההטבה ועל בריאות מיטבית לאורך זמן. נעשית אבחנה מבדלת בתופעה ובהתאם לכך הטיפול הרצוי (דיקור, צמחי מרפא, עיסוי, ועוד) בטיפולי ברפואה סינית אני רואה 100% הטבה בטיפול בנוירופתיה לא תמיד התופעות נעלמות אך תמיד ישנה הקלה משמעותית. בברכה אורי פוביצר 054-6545054

מנהל פורום רפואה סינית וסוכרת