בליעת נוזלים

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

17/04/2011 | 08:40 | מאת: אורין

ד''ר שלום וברכה, אני בת 25, לא מעשנת, בריאה בד''כ. ב3-4 ימים אחרונים התחלתי לחוות תופעה מוזרה ביותר. אני צריכה לעשות כל מיני תהליכים בפה כדי לבלוע מים שאני שותה, לעיתים יש תחושה שהנשימה ''תקועה'' קצת ואני צריכה ללכת קצת או לחכות זמן מה עד שהנשימה ''משתחררת'' ורק אז אני מנסה לשתות. אם אני לא ממתינה ובכל זאת שותה-אני מרגישה לחץ מוזר באיזור הראש בצד ימים ובאיזור ה-אף. תופעה זו לא קרתה רק בעכבות המתנה עד ש''הנשימה משתחררת'' אלא גם יכולה לקרות ככה סתם. זה קרה במהלך השנה האחרונה בצורה כ''כ מזערית אך בימים האחרונים זה התגבר והתחלתי לחשוש שזה עלול לגרום לנוזלים שאני שותה להגיע למקום הלא נכון, לא ברור לי ממה נובעת תחושת הלחץ ברש כתוצאה מהשתייה. זה גם יכול להירגע ולא להופיע לכמה שעות. איך ניתן לטפל בתופעה זו? בתודה גדולה, אורין

17/04/2011 | 23:50 | מאת:

שלום אורין אם התופעה לא חולפת מעצמה אני ממליץ על המשך בירור. את זקוקה לבדיקת הערכה של תיפקוד הבליעה. הבדיקה נקראת FEES ומבוצעת במסגרת מרפאת אא"ג בבמספר בתי חולים בארץ (קפלן, איכילוב לדוגמה). רפואה שלמה!

17/04/2011 | 23:50 | מאת:

שלום אורין אם התופעה לא חולפת מעצמה אני ממליץ על המשך בירור. את זקוקה לבדיקת הערכה של תיפקוד הבליעה. הבדיקה נקראת FEES ומבוצעת במסגרת מרפאת אא"ג בבמספר בתי חולים בארץ (קפלן, איכילוב לדוגמה). רפואה שלמה!