גלישת מזון בלוע לפני בליעה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

08/09/2016 | 21:43 | מאת: ענת

לדוקטור שלום. אני בת 62, בריאה בד"כ ( סובלת רק מנזלת עונתית והחלפתי מפרק ירך ) ולא מעשנת . אמי נפטרה מפרקינסון וכך גם אביה . לי יש מדי פעם( לא לעיתים קרובות ) מצב בו חלקיק מהאוכל גולש עוד לפני שבלעתי. כאמור זה לא שכיח אבל קרה לי כמה פעמים. היות ואני מפוחדת נורא מהגנטיקה המשפחתית, וגם קראתי שיש קשר בין פרקינסון ובעיות בליעה , אני פונה אלייך . האם ייתכן שבעיה זו היא סימן למחלת הפרקינסון. תודה רבה לתשובתך.

10/09/2016 | 23:14 | מאת:

זה לא נשמע כמו סימן של פרקינסון, בטח לא אם כל שאר הדברים תקינים. הפרעת בליעה של פרקינסון היא קבועה. כל עוד זה קורה רק לעיתים נדירות אין צורך לדעתי בשלב זה להמשיך בירור.