קושי בבליעה של נוזלים או חלקי מזון שנתקעים

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

14/06/2016 | 15:00 | מאת: מלך-בלע

א.שתיית נוזלים בגמיעות אחדות,עצירת הנוזל ולאחר מכן בליעתו.חוסר יכולת לשתות בבת אחת וישר לתוך הושט. יתר על כן,בעת שתיה ישירות מברז תמיד הרגשת חנק ושעול שעובר מיד. ב.לעיתים קרובות נתקעות חתיכות מזון(פלפל גרגרי, תירס או כל מזון אחר , שלא נטחן עד דק)אפילו בגודל 1.5 ס"מ,שרק לאחר שתיית מים או שעול וכחכוח עקשני הוא משתחרר מאותו קפל בשר בחיך התחתון, בבסיס הלשון.בבדיקה עצמית ,הכנסתי אצבע לבסיס הלשון וגליתי את מקום המחבוא של המזון-קפלי בשר רך. מה עושים? לאבי היה מעבר צר בושט.גם לי כנראה. ג.בעת שכיבה ישנה הווצרות מוגברת של רוק שמחייב בליעות אין סופיות שגורמות להתיבשות החיך העליון.

17/06/2016 | 14:08 | מאת:

בדיקה עצמית במקרה זה פחות מומלצת ועלולה להביא למסקנות מוטעות. אין מבנה הנקרא חיך עליון וחיך תחתון, ממליץ לך לעבור בדיקה מסודרת במרפאת אא"ג