"שריפה " בגרון או התקררות - המשך מלפני שתי ה

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

09/05/2016 | 23:14 | מאת: משה

שלום תודה לתשובה (לגבי " שריפה" בגרון ולמטה) לצערי זה לא עבר כלל ותחושת "השריפה " נשארה -שצם או שותה מיצים יומיים שלושה מציק פחות . שחוזר לאכול אוכל אפילו מרוסק קלות ולא נוזלי שוב מדי פעם שורף. זה כמעט חודש לאחר הפסקת התה החם והתבלינים החריפים. (אין בעיה בפעולת הבליעה ) האם אפשרי סיבוך של התקררות??? ולא התה החם ?או אולי מחלה שהסתתרה כאילו התקררות?? הבעיה שלא נמצא בקרבת רופאים. וצריך לשקול האם לחזור . אם לא יעבור, ואצטרך לחזור לצערי . אין טעם ללכת לרופא אף רגיל אלא לבית חולים? או לכל רופא יש הציוד? איך הבדיקה מתבצעת ?מהפה ? כואב? עלול יותר לפצוע???.?? תודה ההודעה הראשונה עם השאלה:: שלום התקררתי -)גרון : קשה לבלוע , נזלת , אוזן )בלי חום. שהאוזן כאבה חזק שתיתי תה צמחים חם ומיד הכאב כמעט נעלם. ראיתי שחום היטיב , ומעז כל בוקר שתיתי את התה הזה הרותח . הקושי בבליעה והנזלת חלפו תוך 10 ימים בערך אבל נשארה תחושת שריפה בגרון עמוק ולמטה כמעט עד השקע בחזה , והאוזן היציקה מדי פעם ולכן המשכתי עם התה החם . אחרי שבוע "נפל האסימון"- והבנתי -- שהרי אף פעם לא שתיתי משקאות חמים גם לא מרקים . ופתאום בוקר בוקר מכניס תה רותח והצמחים הוסיפו חריפות משלהם - כנראה גרמתי לי "לכוויה" בגרון. הפסקתי . שתיתי יומיים רק מים ללא אוכל וכמובן ללא תה חם והשריפה נעלמה .ורק בלילה שמתקרר שנושם בשאיפה שהאף כבר יבש ופתוח לגמרי ,מרגיש תחושות באמצע החזה , ופעמים כאילו רצון להשתעל (לא משתעל ) 1)האם אני צודק ? אפשרי שהתה החם "שרף" בדרכו את האיזור??? 2) אם כן ?כבר שבוע כמעט מאז שלא שותה חם - זה נזק הפיך? כמה זמן עד שירגע? או שזה שייך להתקררות שהיתה? 3)נמצא במקום שאין רופא רגיל ובודאי מומחה גרון מה את מציע לעשות ? ומה לא לעשות? 4)תודה

12/05/2016 | 12:45 | מאת:

תשובה אחת לכל השאלות: גש לבדיקת רופא אא"ג המצויד בסיב אופטי לבדיקה מלאה של דרכי הנשימה והבליעה העליונות